(樹窿) 即將分手 岩岩分手既你 入黎取下暖

1001 回覆
456 Like 9 Dislike
醒啦
溝通唔多
你好,這是《自殺.自療.互助舍》。
看來你已累積了不少負面情緒,人就好像氣球一樣,若積存的鬱結和壓力太多,便會有爆發的一天。

你可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:下午4時至凌晨1時;星期六、日及公眾假期:晚上8時至凌晨1時),與我們的義工在網上交談。

我們的網站www.help4suicide.com.hk。那裡有一些勵志故事和有趣短片,你可以隨心看看。

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!
我同個Ex都係咁 大家有啲咩都收收埋埋 無講到出黎
可能呢個都係我哋分開既其中一個原因
希望巴打之後好好咁同女友溝通
開心/唔開心既事都同對方講
而我哋宜家再無機會同佢講了
我覺得最重要係認錯
要畀佢知自己真係知錯,但要係真心咁諗先好講岀口
唔係就算氹返都會委屈自己

我男人散完由佢靜四五日,再喊下認錯通常都冇乜野
一開始我哋有冷靜期 個時我有認真道歉認錯
應該係我衰太心急 三日唔埋又搵佢傾
好想佢返黎我身邊 結果逼走左佢
到分開個晚佢話好攰 想自私啲分開下 做返朋友
隔左兩個禮拜 年初一我wtsapp左佢
到宜家佢都無覆我 而我好似做緊stalker 係到睇佢幾時online 會唔會typing咁
我都唔知佢睇左無覆定archive左
好想打電話搵佢 但知自己無呢個身份了
絲打 介唔介意tg傾
😢甘而家係咪仲一齊緊?

我都同另一伴去到樽頸位,每日都好五開心,好難捱。
去旅行都無心情😞⋯⋯
如果佢見到你真係有改進 佢返黎既機會會大好多
佢返唔返黎 你都會有所得著
可能係因為心態
唔同年紀去愛情既心態都唔同
同你一樣情況 身邊個個都建議分手
但好愛既時候 係點都唔捨得
除非真係去到好心死個一刻 先會醒覺到
呢排經歷得太多
我諗我需要你陪 你需要我陪
我會留低我tg係到 我亦都會照樣係呢到覆大家
有需要既可以加我

@likeisnotlove
做返朋友都唔知可以點面對
實有一方好愛

分左手幾年就可以做朋友
叻仔/叻女
如果可以全力去愛 都係好事
起碼真係好尊重對方先 我都好想遇到一個可以全力去愛我既人 希望佢會出現係我人生
要睇下個件事有幾大
係咩事黎?
如果你將來仲可以好投入係每一段感情到
而個段感情都係失敗收場 一樣會好崩潰
但係每一段感情都可以教識你好多
真 直接俾我憎佢仲容易心死
但一直都諗佢點對我好 唔想放開佢
好掛住佢 好想見到佢 好想同佢好啲
咩機會都無曬咁
但我真係好愛佢
我咁講 100對結婚男女 80對都已經失去愛情感覺
係無人想, 但有時你沒有選擇,你唯有接受,痛但無辦法,要學懂接受失敗
諗起自己係用傷害咗佢嘅方法嚟長大就覺得好愧疚…
希望我仲有愛人嘅能力
只怕再遇唔到比佢更加好嘅人
我相信我地改變 佢地會睇到 就算無見到 起碼我地變咗 唔再係以前果個 心態都會唔同哂
香港好細啫 實有機會撞返佢
雖然佢無block我電話 但我都唔敢搵佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞