(樹窿) 即將分手 岩岩分手既你 入黎取下暖

1001 回覆
456 Like 9 Dislike
大家一齊加油
我都經歷緊同你同樣嘅嘢
每日都發夢諗起佢 啱啱又諗起佢扎醒咗
其實要原諒佢真係好容易 太愛佢可以好容易就原諒佢 繼續活喺自己幻想嘅泡泡入邊
但係唔係嫁 要為自己而活
相信我哋可以做到一個更加好嘅自己
只要捱過咗呢一下 遲啲回過頭來就會多謝自己當初狠下心來做決定

我安慰你嘅同時都當安慰埋自己 有咩想講就喺度講出嚟個心好過啲
一開始都冇諗過要全力去愛
但係可能就係自己性格 就算以前俾人傷害過 一齊耐左都係會用盡全力去愛對方 愛到咩都俾晒佢
有時就係因為太愛 愛到兩個人之間嘅一啲問題都冇正視 活在一個自己幻想嘅美好世界入面
可能都係因為咁冇正視一啲問題 導致我哋最後搞成咁 所有嘢爆發就搞到遍體鱗傷
當今次傷得咁深 下次喺咪就明白唔好愛得太滿 我都唔知
https://youtu.be/T5VDuFqvnzo
怕tldr, 可以直接skip去最後一節 我都失戀無耐
但我諗分手無論係咩原因,雙方都有一定程度既責任

So um, stay strong and get prepared
所以愛情之中,一定要有返啲理性
有問題就要講出嚟
但通常講完都係會嗌交
所以首先要控制自己情緒同埋自己嘅行為

去返上面個主題
我會諗應該所有嘢要做到無愧於心就夠?
重新認識唔係建基於一個人係咁chur
如果你識過一個新人 你係咁chur佢 佢都會覺得好攰
我唔知你地仲有無機會
但真係比啲時間佢
人總係要失去先識珍惜 其實一齊返 都未必可以再珍惜返佢 只係你都有不捨 你都好想失去左既野可以返黎 我相信道理你都明
一齊返 可能都係會再係咁嘈交
全力去愛一個愛你既人 你會好幸福
你將半個心交比佢 佢亦都將半個心交比你
大家都體會到比人愛惜 比人照顧 比人愛既感覺

全力去愛一個唔愛你既人 你會好痛
你將半個心交比佢 佢將佢拋落地下 你覺得會唔會受傷?
而家我都唔會再煩佢了 會過好自己嘅生活
但係點都會諗起同佢一齊嘅點點滴滴
我唔知佢會block我幾耐 但係我會等
未試過咁愛一個人
你講得好好 但我都明真係好難做到
每一次都會幻想將來會好好 但每一次都係痛入心扉
有時都唔明點解有人會咁唔珍惜一個愛佢既人
真係諗極都諗唔明
未必係雙方既責任
有時單方面已經可以抹殺一切
如果佢值得你等 就好好咁等
我每次分手都會等對方成年 比自己冷靜下 唔好傷害下一個 亦都真係想等對方回心轉意
呢排經歷得太多
我諗我需要你陪 你需要我陪
我會留低我tg係到 我亦都會照樣係呢到覆大家
有需要既可以加我

@likeisnotlove
我覺得呢一刻諗 唔應該係 佢唔夠愛你
而應該係諗 你個時唔夠愛佢

如果佢唔愛你 就唔會一次又一次咁去氹你 錫你 照顧你
就算好愛好愛 都會被沖淡 愛情要雙方一齊經營
如果佢係咁付出 但你當左係習慣 咁佢都會好辛苦
將來唔好再要自己背負遺憾 好唔好?
問題你知 如果你連咁都改唔到 點對得住佢
多謝你睇你呢個post學到好多嘢,心都舒服好多
一齊左幾年 曾經都以為係一世
點知佢做左啲傷害我嘅事
唔想分手 但已經係感情上無任何信心
我知道自己錯係邊 個晚同佢講我會因為你而改
但佢同我 改變/變好唔應該因為一個人 而應該係為自己
我宜家慢慢咁為左自己更好而改緊 愛自己先值他人愛我
我都唔知佢俾唔俾機會我喇
可能係我哋太習慣佢對我哋既好 而無視左佢背後既辛苦
有時我都會諗 我都有對佢好 佢想我接佢收工 我一有時間就去接 俾surprise佢
但可能佢唔覺得係好 可能佢收工攰已經想返屋企休息有me time 但我既出現又要行一陣見一陣咁打亂佢個plan
我相信大家都好愛大家 都投入100%既感情落去
我都係咁諗 好難得搵到個咁match 想同佢一齊行落去既人 結果就咁
到宜家我都好想復合 WhatsApp搵佢又唔覆我 但IG story佢又會睇 咩都無block我咁
個個都叫我move on 搵下一個
但我淨係想要佢一個 唔知自己仲有冇機會同佢復合
咩叫如果你後生幾年就會揀我
咁係咪即係我地timing唔夾
係咪即係我做咩都唔可以同你一齊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞