(樹窿) 即將分手 岩岩分手既你 入黎取下暖

1001 回覆
456 Like 9 Dislike
佢會唔會有follow你ig
可以po多少少野 引下佢注意
我係過來人
你比多次機會佢 佢可能會變好 但亦都唔一定
但你對佢既信任 安全感會變到0
見到佢online 唔係覆你 你會諗佢同邊個傾
佢ig follower多左 會懷疑佢係唔係識左新人
佢已讀你 你會覺得佢有新歡冷漠你
成同人出街 你會擔心佢係唔係呃你 其實同異性出

親身經歷 本來好信任 但都去到呢個下場
我用左幾個月去說服自己 叫自己信任佢多啲
可能有改善 但都係長期好無安全感
記住覺得自己真係無諗起佢先好開始下一段
我唔會覺得可以100%準備好
可能過多排見到佢既野都會覺得心動
但對現任公平啲 就算見到 都唔好再搵返前任
過客黎
Remove左都特登去睇
你就po多啲啦
咁宜加都係冷靜期?
其實冷靜期仲衰過講分手
兩個人係到互相猜疑
每個人處理分手既方法的確好大分別
有人分左手 可以好專心咁做自己野 自自然然時間就减淡到傷痛
有人會搵過新一個 轉移視線
有人一直都唔會忘記到 一年好 兩年都好

所以 搵返自己想行既方法就好
我以前係迫自己忙 一個人好難受既時候
就一個人去踩單車 一個人去旅行 專注去培養興趣
當去到某一個時間 就會發現 自己都應該係時候識下人 同唔同人傾多左計 雖然好多都係過客 但自己個心好似又會再放低左好多

初戀分手個時 係連登開po 同一時間同2-30人傾計 完全無時間亂諗野 當然無flirt 無約
之後時間耐左 可能傾既人就會少左 愈傾愈少 愈傾愈少 去到最後仲有聯絡既 就成為左可以交心既知己
兩個禮拜前分手
雖然只係一齊左半年 但我好愛佢
失業之後 佢成日鼓勵我 俾信心我
但我好自卑 覺得自己好差搵唔到工
佢好忙都抽時間陪我 去呢度食 去呢度玩
有時我唔開心會發脾氣唔理佢 或者會做啲嘢激嬲佢
想佢氹番我 著緊我
我知方法用錯左
佢講話好攰 想自私啲咁分開
我到宜家都好記得 諗返都覺得好痛

我仲好愛佢 好想同佢一齊 好掛住佢
分開個晚佢仲攬住我 幫我抹眼淚 仲要睇住我上車先走
我好想復合返 可唔可以俾個機會我
我哋之前講過既美好將來 我哋一一咁實現啊
已經感受到個種不捨
其實愛一個人無話要幾耐
半年對你地黎講已經好珍惜
機會錯失左就好難再返轉頭 如果再有機會係返埋一齊 唔該你好好珍惜 唔好再將愛變成習慣
我唔捨得我比得太多感情落去,我唔識抽番出黎我知道要走,我都係希望有人可以安慰下我
知道巴打多謝你
其實都唔知
我近排都成日諗到呢個問題
究竟係全力去愛
定愛人唔好太滿?
愛得太滿容易受傷
若果愛留力,會唔會將會後悔?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞