(樹窿) 即將分手 岩岩分手既你 入黎取下暖

1001 回覆
456 Like 9 Dislike
咁你仲會唔會同個個朋友聯絡
有,但唔係經當,幾個月一次囉
對方愈嚟愈遲覆
心淡到極點
重視朋友多過重視我
拍左幾耐拖
明明我提出分手 睇落好似生活如常 但其實成日一靜落嚟就有種好空虛嘅感覺
到底呢段時間係要點過
要時間不斷去接受
一日又一日 之後個種感覺就會慢慢消失
強烈建議 唔好用app個啲
因為當你用左 只係拖延你既痛 去到半個月 當你唔用 所以唔開心既野都要重新再面對 到時仲辛苦

比自己一個人去面對下痛苦 比自己快啲接受現實同痛
可以有一個人令自己全程投入
即使受傷
都起碼愛過
真 既然係唔愛就唔好開始
開始黎做乜 大家都辛苦
不如我都分享下自己既故事等分左手既人可以振作下啦

如果你地話你分手分得好痛苦,其實只不過係人生上只佔一件小事,時間耐左就會好翻好多架啦

係好耐好耐年前我中學都有一段好sweet 好sweet既愛情,基本上無人唔識我地。
但到最後既結果就係Longd既時候發現另一半有第三者。
個年我都係好傷心好傷心成年好似死屍咁,個個朋友都擔心我有抑鬱。
不過時間過咗其實睇翻都覺得幾無謂,你問我愛唔愛其實我都係幾愛,不過可以點姐都唔會有齊翻架啦,然後就完咗一段四年感情。

到過咗排比我遇到一個可以動到我心既女仔,雖然佢對我唔係特別好,性格唔係特別好,但就係好多野都好似我。
即使一齊過程中有好多拗撬,但起碼雙方都有共識要好好珍惜呢段感情。
你問我邊個女仔我更中意,我想講係呢一個。
無論佢對我唔係特別好,但至少最後佢都係會有珍惜過。
不過有時人係會變,變既時候你都阻唔到啲咩。
但一個人變得唔想去珍惜,變得解釋都廢事既時候,你點傷心都係無用。
最後呢排我咪又完咗第段四年幾既感情。

你問我傷唔傷心,我都傷心架。
我都想聽人講「我知錯,好對唔住」,但人地唔願意行多一步,你又點解要浪費咁多心力係到等。

比時間沖洗自己既傷痛啦
有時佢都唔知既 佢都以為自己係愛 但發現唔係
睇得出你都好痛 我相信道理大家都會明 時間可以沖淡一切 當刻覺得唔得 之後都會改得出 只係自己唔想面對呢個現實 唔想接受真係要失去
你係好想人陪既人 都要學識去面對自己一個人
唔好進入一個輪迴 想搵人陪 又面對相同問題 又分手 又搵人陪 無限loop
放低以前既所有 一個人渡過半年 一年
你就會睇開好多 會反省自己既錯
每一個人既性格都唔同 有啲會痴身 有啲唔痴
但係個人角度而言 當你好愛一個人 你就會想見到佢多啲 就算用一個鐘車程去見佢十分鐘 你都會覺得好值得 好幸福
我唔係建議你分手 你係同佢拍拖既呢段期間 可以同佢講下你既感受 睇下佢有咩回覆 如果佢選擇左愛自己多啲 你都會心裡有數
辛苦啦 巴打
慢慢用時間去放低 比自己一個人沉澱下
有講過。之後話自己忙,sorry,要花多啲時間處理自己野
本身都真係想 心態係搵人陪吓zip吓時間咁
不過咁樣都好toxic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞