(樹窿) 即將分手 岩岩分手既你 入黎取下暖

1001 回覆
456 Like 9 Dislike
「但我真係想要自己空間,佢自己都話過想搬走,但未有能力」
你自己都寫咗個結論出嚟啦
分啦
大把男人好過佢
呢啲野 唔關男女事
你試下將心比心 可能就會明點解而家對方會咁對我哋
我就係死纏爛打搞到俾佢block左
得翻ig可以搵到佢
但係我都唔敢搵了 對方真係需要時間 尊重佢
我都好愛佢 認定左佢係一齊行落去嘅人
唯有過一排佢生日再試下搵翻佢
😂😂
但點先知佢係咪有心改過?
好似明明好清醒咁數到大家邊啲位唔夾
分手時我都好決斷好狠心咁走左
好似翻轉頭就係我自討苦吃咁
原諒呢個課題都真係好難

依家呢個世代個個都話唔岩就next
不過過左幾個月了我都仲係好掛住佢放唔低
但我都唔知如果我翻轉頭係岩定錯
慢慢開始傾翻計先?睇下佢有冇改變
如果係我 我會想係咁
明明大家係相愛 因為我唔識好好愛佢搞到磨蝕晒佢嘅愛
真係好痛心 搵到個我愛佢又咁啱愛我嘅人唔易
我都好想有咁嘅機會
我自己都有depression
但其實要開口講出黎好難
你知唔知 如果佢講得出黎 就係希望你去多啲關心佢 但同一時間會比左好大壓力你 如果你關心唔到佢 佢會更加更加辛苦

你自己諗下有無呢個決心
咁難怪你會講既 我明個種痛
已經因為咁而原諒過一次 但都係仲要再犯
想問吓當初點解分手同埋有幾決絕?
要放低一個人真係唔係咁易
始終都真係好有感情
咩原因分手?
好想再搵佢 但又怕煩到佢
分咗手三個月,一齊咗五年,都係本身諗住求婚,仲未放低到,成日都好掛住佢,原來自己真係好愛好愛佢
認同
其實唔洗分男女
邊一方面都有好絕情既機會

其實到依家都覺得自己講嘅野無錯
段關係嘅問題好清楚
但人又係咁犯賤 可以點
但你可以原諒到佢呃你個件事?
我會話你哋兩個既步伐唔一致,佢唔係唔愛你,亦都唔係唔想應承你。但係你哋仲讀緊asso,佢都講左有財政困難,亦都唔係一時三刻可以解決到。就咁睇,又似乎係你想搬出去住,你想比大份啲,而將你想做既事情強加於佢身上,冇企喺佢既角度出發。咁而家你地應該坐低傾下,會唔會佢都可以話比你知,大概幾時可以同你搬出去,例如兩三年內?租住工廈先得唔得之類?

加油絲打
以前唔信咩三觀不合,覺得只係大家唔夠愛對方嘅藉口
而家自己經歷緊,好想嘗試work out
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞