(樹窿) 即將分手 岩岩分手既你 入黎取下暖

1001 回覆
456 Like 9 Dislike
同埋我好嬲囉,點解要還返啲禮物俾佢啊?
雖然依半年入邊我冇同佢搞嘢
但係我每次出嚟都俾佢抽水咁依筆數又點計呀?
可能佢唔想蝕咗掛
不過分手計到咁真係好小家
啲嘢拎返又用唔著

Btw 抽水數呢啲好難計
呢兩個星期同另一半吵完,我不斷咁發佢脾氣,講自己感受冷對待佢,到頭來原來大家一直係冇正視過大家既問題。今日佢同我講話想分開下,佢覺得返唔到轉頭變唔返好似以前咁自在。所有野都會對對方小心咁。佢冇信心同我行落去,話俾唔到承諾我。但我好想佢知道我愛你係無條件付出,我唔知點先可以建立到佢既信心,或者我地係返唔到轉頭。但我好想可以同佢行到下一步白頭到老。我認清自己既時候我有信心同你行落去,我都希望你可以踏出第一步俾個機會我去挽救。不過我唔知自己仲有冇呢個機會了
我真係好唔捨得,我唔想就咁就完
多謝你 我本身係一個樂觀既人
但我無諗過我都有屈心事屈到要上連登訴苦
真係唔值得
嘩 會唔會cheap 咗啲
邊度識返嚟?
其實我本身真係有諗過還返晒啲禮物俾佢
但係婚紗相送嗰幾千蚊Facial我真係唔會俾返佢
因為係婚紗相公司送
但係佢就不斷係咁鬧我
鬧到我都唔想還返啲禮物比佢
我已經完全封鎖咗佢
但係我好怕佢真係會隨時太想踩上門
我又唔敢同我父母講
因為佢都唔想做衰人
我同我女朋友嘅狀態好似你咁(即係我係你男朋友嗰個角度)
到最後佢有同我講對唔住,有好理性咁分析自己有咩做得唔好、以後會點做,話會好好愛我。我理性上好欣賞佢咁做,亦好多謝佢願意talk sense。但因為成段爭吵歷時超過一個月,我個心好攰,已經對佢好淡,whatsapp佢已經少咗好多emoji,佢講幾句我先覆少少。唔係我特登閪佢,而係個腦就係諗得出嗰啲嘢。我都唔知點樣對你有返熱情。
我話寄比佢
佢就話寄失左係咪我負責係咪我賠償
我諗住叫我父母一齊陪我還返晒所有禮物同埋個幾千蚊婚紗相錢比佢
但依半年既洗費我真係唔想AA制比返佢
痴線架咩,拍拖既洗費你情我願
拍拖錢唔洗俾啦
邊有得計
寄嘢用順豐寄咪得
邊會寄失 仲睇埋佢有冇去拎
佢講呢啲藉口嚟嘅姐
局外人去睇 既然佢都已經連見都唔想見你
仲有咩可以做

局內人 我知道你一定好唔捨得
但人地都做左決定 你又挽回過 都已經無辦法
同你情況差唔多
想知道男仔係咪好攰心淡已經冇耐性想再維繫大家之間嘅感情?
咁要睇下之前你有無比過好多脾氣佢受
佢太忙 太大壓力 唔記得左 我唔係話佢岩 但佢都錯唔曬
如果仲有機會 下次可以提下佢 而唔係係佢既壓力上面再加壓力
你唔想係佢面前表達 係因為你唔想接受呢個現實
有時我地要真真面對一個問題 情緒就會爆炸

兩個人冷淡期 其實好似無感情咁
但分左手之後 正式要分開 都一樣會好唔開心 好唔捨得

但其實段關係開始左 都有好多回憶 唔係咩?
明知係要痛 宜加同你講放棄之前既回憶會唔痛 你都唔會捨得 因為呢啲回憶重要過自己既感受好多好多

試下向佢表達自己既感受啦
最後都好好咁愛一次
算啦,咁又唔驚嘅
我會叫我父母陪我一齊還返晒所有禮物同埋嗰幾千蚊婚紗相俾佢
面對面俾佢,費時佢有藉口話寄失

佢真係夠膽死將依半年拍拖嘅洗費叫我AA制俾返佢
佢話要印返銀行月結單出嚟
同埋佢話有保留所有單據喎
佢不斷話當初冇應承佢比晒錢
佢不斷話當初佢已經要求AA制只不過我唔肯

佢話如果我唔俾返呢半年拍拖嘅錢俾佢
佢就踩上門搵我父母同報東張西望
其實個婚紗相未影
但係佢話佢俾咗幾千蚊按金要求我俾返佢
因為佢話我做咗婚紗相公司送嗰個Facial
所以我要俾返嗰幾千蚊佢
咁我話佢樣樣野都要AA制
咁我咪話俾返一半錢佢囉
連續傾返3日電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞