(樹窿) 即將分手 岩岩分手既你 入黎取下暖

1001 回覆
456 Like 9 Dislike
對方搵翻你就代表佢係重視你
如果佢真係有心改過 就俾多次機會佢啦
我都係咁俾人講分手
我都好想有多次機會俾哂我所有嘅愛佢 珍惜佢
但係我知短時間內應該冇機會
我冇啦 佢真係好狠心咁走咗
分咗兩個禮拜 諗緊呢幾日搵返佢 都係唔得嘅話就真係要死心
分手就快半年
每晚依然好掛住佢 中間有諗過放棄 但打從心底仲係好愛佢 好想追返佢 但早排msg過佢都係一兩句就已讀不回
唔知可以點做 好想復合

自己反省左好多佢以前話我既野 的確好多我都忽略左
雖然分得手 兩個人都有問題 但我唔會覺得佢有唔岩 寧願改好自己先 但唔知點再接觸佢
我都好想復合
身邊啲frd同我講話導致分手呢個局面其實佢問題大啲 但我都係原諒唔到自己做得唔好嘅位只想同佢一齊返
但佢應該原諒唔到我了
你咩事分手
我同佢係因為溝通 相處問題 分開左
你有冇計畫過幾年都會移民?
如果有嘅話我覺得可以繼續啊 起碼大家有個目標
如果你已知你地永遠都stay喺唔同國家嘅話就可能真係要及時止損
當然你驚後悔嘅話 都可以捱到頂唔順嗰刻先分
因為要幫手供樓 屋企又有少少經濟壓力
咁香港揾錢點都易過外國
我差個sem畢業 有offer 預計短期內會留喺度
所以都預咗我哋會分隔異地一排

過幾年就真係唔知
太長遠老實講我依家話咩都唔準啦
完全明你心態
過左差唔多半年 我都會好後悔當日做錯決定
而家又失眠
巴打fg? 如果fg 搵錢應該同外國唔會差好遠
供樓呢果問題有冇同屋企商量過?會唔會一齊走?
係fg 咁始終喺香港有保障啲
fg人工係差唔多但係有前景
基本上做落去一定有番咁上下
去外國都唔知搵唔搵到工

屋企就同我講唔使我擔心住
但係都好難唔擔心嘅
未來我都算係經濟支柱
兩老未必會走

盡全力去挽回啦 唔好有遺憾
有啲野錯過左 就真係一世架啦
我真係好掛住佢 唔希望再見唔返佢
愛得比較多嗰一邊好攰
好似價值觀唔夾 點樣互相遷就都係分手
咩事搞到咁呀 唔好睇唔開呀 咁多年感情
出黎住唔係咁簡單 唔係你地收入負擔到 真係想多d見既 不如住hall屈蛇/ 耐唔耐租幾日平平地既酒店算啦 夾硬租又租唔大 到時你地仲多野嘈
唉 我都係諗住就快求婚...............
男人通常心軟少少 如果係愛你的話 所以你係追就快 唔好成日講大道理 依d講一次就夠 更多著默係回憶同情感上 令佢唔捨得
你講得岩
權衡利弊之後發現你嘅唔好
對方就會走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞