(樹窿) 即將分手 岩岩分手既你 入黎取下暖

1001 回覆
456 Like 9 Dislike
其實自己都認清
我唔係佢愛既人
只係 有少少機會都仲想等 好傻
好想補救
當然知道
但你即刻搵佢 佢會仲辛苦 更加唔想一齊
不如諗清楚下一次搵佢既時候 可以講啲乜 可以promise啲乜仲好
佢幾日後上黎執嘢講呢
掉返轉 係佢迫我走 佢唔愛我
分咗手一星期就同咗另一個拍拖lu
算係和平咁分手
佢就咁講完自己問題多唔夠好就無再覆我
見到佢咁輕鬆咁放低
我就好憎佢,好想詛咒佢,好想佢仆街,憑咩佢hurt完我就輕鬆過生活,佢活得比我痛苦十倍先先叫道歉
個人愚見

你不如將上面翻說話親口講一次畀佢聽
或者更好 你同一個信得過嘅共同朋友呻
借人哋把口講你要講嘅嘢 咁樣就仲有效

你而加咁樣默默承受 唔會改變到咩嘢
佢依然繼續唔識欣賞你 唔會突然有日醒覺到
係會再痛d

但我情願痛過 都唔想錯過當初同對方嘅開心回憶

你明唔明
好快同另一個一齊 都唔代表佢放得底你
我唔係叫你留低等佢 你都要move on 佢唔愛你係一個事實 佢咁快選擇另一個都係一個事實
所以 唔好再停留係到 快啲過返自己既生活
我明啊 好多時人會習慣左另一個人對佢好
好似一切都係理所當然咁 自自然然就唔會識得珍惜
但我相信佢都總有好既一面 你先會一直咁愛佢
我都有咁諗過
好想報復 好唔明點解佢要咁hurt我
但呢啲負面既情緒只會逗留一陣 遲下你就會唔再咁諗 唔會再諗起佢
分手會更加痛 始終你同鐘意既人一齊生活
有更加多既回憶 而呢一份回憶因為一句分手就全部都失去曬
分左幾個月 本身仲有互fol 但就無啦啦比佢blk晒全部野
同你一樣
但有啲野唔係想補救就救到
暫時專注返自己先啦
好好甘溝通一下
唔表達會令自己覺得委屈
提醒佢一下你既用心同付出
女仔有情緒時會鑽牛角尖
可能成已經有現任 唔想節外生枝
我都啱啱散咗
7年
因為咩原因?
因為性生活唔協調,我又冇主動去講清楚。最後琴日佢好決絕咁講咗分手,佢話佢已經好攰。我好後悔冇早啲大家坐低認真啲傾吓,如果唔係唔使搞到佢咁辛苦。我真係好想好想去補救,同為佢作出改變…好想要最後一次機會去挽救我哋之間嘅關係
如果可以
你會唔會選擇從來無一齊過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞