UK 租樓買樓攻略 (5)

1001 回覆
31 Like 5 Dislike
唔係.

千期唔好買有japanese weed 嘅屋. 我條街有一間有. 佢賣左1年半, 賣唔出, 最尾要auction 先賣走. 同司價差左30%+
想請教下, 依家做按偈係唔係仲係做緊年薪4.5倍?
聽人講依家好難批?係唔係真?
renthero好唔好用?見佢揾landlord都要subscribe上嚟問下先
有冇人住緊Watford? 想問多少少野
學位校網果d冇了解過我唔知啊,但感覺多後生
主要想睇治安好唔好啲 因為有FD係Manchester 講到M區, Salford 治安好差 又多黑人咁; 但上streetcheck睇 又真係唔太差
咩M區 Greater Manchester 都係M1 M2 M3 Post Code咁上,你係想講邊個?

多non white 唔一定等於治安唔好(呢個好重要),但整體上避開Moss Side Oldham問題都不大

Salford 都係嗰句本身都好大,近mcr中心M3又係,Mediacity M5又係,亦唔見得嗰度治安有幾差

所以,你係想講大約邊幾個post code 唔係好難答到你
推一推, 求大神指點
係呀 4.5倍
英國啲管理費貴到好離譜
東倫敦2區Canning Town
2房2浴室+大露台
售價£419,000鎊
面積747平方尺
.
特式:
✨ 非常適合首置或投資者
📍 超方便地段
⭐️ 位處大街,商店、生活機能齊全
⭐️ 步行3分鐘到Canning Town車站,連接Jubilee line, DLR
⭐️ 步行3分鐘到天天超市
🚈 地鐵7分鐘到大型商場Stratford Westfield
🚈 地鐵10分鐘到London central
.
Leasehold
.
如有興趣請pm聯絡查詢

係fb見到
1. 租房 budget : £900
2. prefer 地點: Manchester
3. 你需要幾間房 : 1房 (要無樓梯,老人家行唔到)
4. 番工的話, 你可以承受既commute time 係幾長? (0.5hr , 1hr, 1.5hr) : 2hr
5. 需唔需要睇校區? 小學定中學? : NO
6. 你會點排優先 (價錢, 校區, 治安, 交通) : 治安>交通>價錢

上星期到步,同媽媽兩個借住緊朋友屋企,2層House,見佢日日行樓梯真係好辛苦
而且想1. 租返apartment + 2.附近有超市鋪頭俾媽媽行下
我自己無車,如果可以都想近市中心,不過以上兩點優先
想麻煩各位俾下意見 都知道好多人爭租盤已經打咗兩日電話,但好唔順利
Canning Town又大刀會?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞