UK 租樓買樓攻略 (5)

1001 回覆
31 Like 5 Dislike
1. 租房或買屋既 budget : below £1300 租
2. prefer 地點 : Southampton
2. 你需要幾間房 : 2房
3. 番工的話, 你可以承受既commute time 係幾長? (0.5hr , 1hr, 1.5hr) : 45min
5. 需唔需要睇校區? 小學定中學? : 小學
6. 你會點排優先 (價錢, 校區, 治安, 交通) : 價錢>治安>校區>交通

搵得有啲苦惱...5月頭就飛
thx 巴打
我住緊SOUTHAMPTON 東面叫Titchefield 既地方, 去southampton 同portsmouth 都係20-30 mins, 可以考慮下

附近仲有hedge end, Whiteley 個D 區都唔錯
好 唔該依家就快租到等簽約
之前聽人講英國租樓 間唔中會有人入來check你間屋有咩人住 係咪真係會咁誇張? 有冇巴打租緊樓試過
個邊我唔熟啦...唔識幫你.
係, 呢度嘅landlord 係會咁做, 我之前個 landlord 都係上黎吹下水咁, 3個月一次
我住centre 冇大問題啵
聽人講都係避住 st mary 果邊就ok
1300租 差唔多邊到都租到了
可以睇下shirley totton 啱唔啱
[url]想問有無巴打聽過Get Living 最近係London搵屋 呢種好似幾方便 想聽聽comment [/url]
ching, 可唔可以share contact

我target 550K 係london, or london買3房house, 有兩個小朋友:(
無咩頭緒
大家有無用過又覺得好既agent推介下, london, watford呢頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞