[D322-] 抗俄衛國 151: 巴赫姆特/索萊達爾激戰中, 已成俄軍絞肉機

1001 回覆
25 Like 15 Dislike
雜種呢D應承左都反口 有閪屎用咩
所以台灣國民黨班共碟咪係咁反台灣國軍引進布雷系統囉
其實人多只係將被擊中面積加大
對推進係無乜作用
反而加重後勤負擔

機關槍殺人只係需要一秒鐘
呢樣野一戰就已經存在

與其話係推進
不如話借烏仔之手屠殺多餘人口
其實就算係比tornado/ef2000 都係lviv 起飛射完導彈就降落,su27 都一樣做到同樣功能。整多幾支glsdb 好過
係,烏軍不得不退的理由只係“子彈打哂”,即係只要火力唔間斷持續輸出的話,就已經解決大部分問題。
愛沙尼亞希望土耳其盡快批准芬蘭同瑞典加入北約,芬蘭拒絕土耳其總統erdogan的 "芬蘭單獨加入北約會員國" 提議
https://lihkg.com/thread/3295108/page/1
其實你諗多左
維尼熊喺對內既事情上好果斷
但對外就優柔寡斷

既想同外國做生意同時滲透,但又唔放棄戰狼外交
一方面想打台灣,但又唔想同國際社會反面
一方面想借普京去分散國際視線時打台灣
但又唔敢明目張膽去支持俄國
佢根本唔知自己想點

打台灣實現偉大民族復興係夢想,佢唔放棄去預備,
但係咪真係下定決心去打,佢又有猶疑,
唔放棄理想,但現實條件不利,
兩者不斷左右緊佢既思維。
所以普京想推佢一把,但普京咁高調,
反而令佢唔敢郁。

佢會唔會為左國內民族主義,
或者因為經濟問題打台灣?唔會
因為打台灣係唔會解決到佢國內任何問題
戰爭亦無辦法去作為民意舒泄。
幾年前或者會,但動態清零3年後,已經無用
佢只會為左理想而打台灣,
其他任何因素推唔郁佢。
至於佢呢個癲佬幾時會發癲,
無人可以預計。
咁衝法,你唔需要消耗幾多子彈就可以殺死對方
只要西方繼續整軍備子彈就得
同埋呢個世界係有地雷
最關鍵係,100萬人你上到前線先講
烏克蘭夠大,唔係車臣,你一百萬炮灰,
烏克蘭有足夠地方做縱深。
基輔就唔洗講,大城市,kill zone
仲要準備足夠的備用槍械

ak47,仲有機關槍,冇預你連續射擊成10個鐘以上。

ak47平均射唔到1000發槍管就會過熱變形。

仲有好多實際操作時的補給,卡彈等等問題要克服。

大家似乎將持續不間斷幾個鐘,甚至成日的火力輸出想像得太簡單

呢個戰術實作等級的難題要請教一下N巴
果然內塔尼亞湖上返台以色列就唔同左
(幾時俾真係俾就再睇)
but, 阿侵就令人失望
因為習近平永遠想“贏哂”,唔肯喺某d嘢上犧牲或者交換利益。

好似普京咁,佢願意付出除自己外所有嘢外的全部籌碼去發動侵略戰爭。世上有d嘢,你要肯付出先,然後先“有機會”得到回報,冇贏哂呢回事。
好多嘢,我哋喺網上吹水就好似好簡單,但落到場,面對好似潮水一樣的敵人唔停咁衝過來果陣就係兩回事。
唔多信,聽住先
北韓既習性係唔俾人出國
無理由會因為烏俄戰爭例外
好多人北韓人比政府派去係中國打工
首先,daily NK係乜嘢media source 先?
拎返啲水冷機關槍出嚟用
其實有制空呢啲戇鳩衝鋒,掉粒五百磅炸彈落去就可以收佢一次皮,睇你衝得幾多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞