[D322-] 抗俄衛國 151: 巴赫姆特/索萊達爾激戰中, 已成俄軍絞肉機

1001 回覆
25 Like 15 Dislike
搞唔掂發動機嘅T-14可以用黎做乜
唔通等俾人執去美國玩咩
西班牙捐52 部豹2?
我有無睇錯
唔係pledge嚟,只係庫存可以捐嘅數目
上年盤點過有唔少狀態都好差,需要大規模翻新先可以用,或者捐去做parts donor
所以咪要捐Leo 2,2A4同2A6動力方面大部份零件可以互用
要一年內堆100+架NATO坦克只可以咁做,美國M1生產線太多嘢做唔得閒

陸戰科技大國你估真係咁容易全部避得開
MTU引擎
Renk波箱
Diehl履帶
Rh 120炮
如果打到去西班牙, 即係全歐洲淪陷,
西班牙一百架豹二都死得, 還不如捐去烏克蘭.
https://youtu.be/37dOPsqZPk0

一下:于將軍講軍隊管理,現代軍隊士氣管理相當緊要,了解士兵的心態好緊要。
重點: Made in USA係好嘢

德國貨都唔差, 但太精細, 考慮到好粗用的情況, 都係美國貨易打理同大力D.

舉個例: 同一個級別cordless drill比較, 德國貨Bosch professional 的力水就係比美國貨Dewalt 差少少(開hammer drill mode鑽水泥的話Dewalt 126nm出力係贏Borsh 150nm出力9條街), 但Bosch果枝鑽會多D便利功能, 例如角度測量.
其實美國幾時先係飛機墳場挖返d F15出黎?
主流都係認為M1攞來防衛首都用。威攝普京等佢唔敢打基輔主意。
唔會掃清, 但會無辦法再公開撐俄.
佢地會慢慢淘汰, 新一代唔會再自認俄國人.
可以肯定, 學校唔會再教俄文.
一問
M1A2同日本嘅坦克
係咪都用呢啲德國零件(計埋授權生產)
順便問埋以色列嘅Merkava mk4
咁你地臭閪蚑那咪送99A囉
90式枝120炮都係萊茵金屬授權日本生產
10式果枝120炮就係日本自己研發
俄語區重要係最重創
F-14/F-15先係高階機
F-16/F-18低階機黎既炸
其實一早有烏人講過,俄文過去三十年係慢慢向下,未到2014前烏文政策已經遍及全國。2014只係俄佬喺三個佔領州嘅「反撲」。
目前除咗親俄嘅,大概係比較老嘅人先可能唔識烏語。
今年2X嘅烏人都係幾乎都識俄語(即使兩者唔太接近,唔係你想像咁),基輔好多人講混合烏俄語Surzhyk。語言政策其實冇特別踩低俄語,有唔少人可能只係中學學過三年咁。
情況似20歲以上港人嘅pth咁。
M1A2只係M256主炮係Rh 120衍生型
不過之前AbramsX巧合地係用Diehl 570P履帶,因為係基於以前柴油版M1概念車改裝,當然平時Abrams T158LL履帶唔關Diehl事

日本90式都係用Rh 120,但動力部分係國產,10式甩埋Rh 120

Merkava MTU引擎同Renk波箱
法蘭西部AMX 56用邊間公司出既履帶?
佢引擎,波箱同主炮都係法蘭西自家出品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞