[D322-] 抗俄衛國 151: 巴赫姆特/索萊達爾激戰中, 已成俄軍絞肉機

1001 回覆
25 Like 15 Dislike
但烏克蘭其實幾窮
戰後一定成大器
無啦,而家咁炸法土壤入面炸彈地雷太多,要清除晒花好長時間,d農業機器又爆晒,就算打完短期內都好難復原
有美國在背後,冇問題
同二戰比,蛾烏戰爭到依家都只係中等規模,點好難復原

反而第二個黑土帶蚑那東北地下水仲係咁流失落去就永遠都復原唔到
阿拉伯半島都未玩完啦,不斷流失地下水,變到火星咁。
(絕非放負)
點流失法? 講下.
俾唔俾叫戰俘幫手排雷架
Ukraine依家係咪絕大部份MBT都仲係T-72
烏克蘭好多chernozem soil. 好多礦物質
應該係T64,T72主要係俄軍手上得到,烏克蘭只有部分修理能力
好似得
但唔可以好似以前咁人肉排雷
世界最大黑土區之一

一係渣古, 一係(力奇)大魔
睇吓清唔清到貪腐陋習,其實本身先天環境幾好,工農業都強
後期英雄
烏克蘭其實有五百幾個香港咁大,仲有好多地係無事
睇好佢哋將來會係歐洲强國
成堆盟國一早pledge咗揼幾多錢/投資幾多 大舉進佔以至支配 烏克蘭嘅重建。
所以我睇住啲左膠喺度呻我係接近高潮冷笑。
烏人死傷枕藉係好慘,但亦都係咁樣換取生機,唔駛講將來,而家已經一面倒親北約同西方,永遠冇回頭。
喺舊年開戰冇耐,已經講佐烏克蘭以呢場戰爭為分水嶺,以後只會有親英美或者親歐呢兩個路線(英美同歐洲會有經濟,貿易上的衝突,到時烏克蘭就睇當時政府偏英美定歐洲果邊)。

親俄勢力將會被完全清掃哂。
講到分重建豬肉,英國應該會要哂克里米亞,賽凡堡果邊
https://twitter.com/new27brigade/status/1618303658340519937

M1A1睇怕都係擺基輔壓場,完全唔夾其他補給維修
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞