[D322-] 抗俄衛國 151: 巴赫姆特/索萊達爾激戰中, 已成俄軍絞肉機

1001 回覆
25 Like 15 Dislike
LOL ,如果HIMARS係game changer。咁點解烏黑蘭領土仲有俄軍駐紮。
二戰都唔係一日入柏林啦
弱智仔,himars 只係炸爛D野咋喎,炸完D俄兵咪入返去
唔使理呢件俄毛, 亦唔使回應, 直接block解決佢

呢類仆街上來只係為佐Make noise同manipulate SEO, 唔係討論.
1945年柏林失陷果時你地臭閪蚑那個契大佬蘇聯既庫爾蘭仲有18萬德軍駐紮
白俄點睇都唔似會出手
佢啲裝備仲廢過蛾狗
PzH 2000咪一樣要運走,有啲嘢冇得揀
來往廠同前線後方梗係用鐵路,揸幾百公里公路夠食走trackpad一半以上壽命
咁點解俄佬而家所有supply hub都要擺到~100km距離啊
唔驚GMLRS就擺返入60km範圍啦,supply strain會細好多
死返去體育台啦
挑戰者賣點好似係甲厚姐

豹2就平衡性好啲 但防護早期型號好似冇咁好

始終我唔係軍迷坦克唔係太熟
gop要趕走呢班騎呢怪gop,以免gop俾呢班騎呢怪gop被代表(俾騎呢怪gop騎劫)
咁不如叫superman出黎掃場算啦
game changer =/= game terminator
補下英文啦柒頭.
乜總物總, 係大陸叫法, 唔好學.
叫返總統.

提外話, 而家啲中文成日簡化晒, 變晒short form,
都痴撚線, 人地報紙有版面限制先用short form,
一般人用乜撚short form? 學中文學壞晒手勢.

Finnish President meets Zelensky, visits devastated cities in Ukraine
https://yle.fi/a/74-20014490
注意:我唔認為superman勁得過以上的超級神棍。

樓上的4台,“最弱”的破壞力係講緊毁滅銀河(陷宙剷都只係排名第三),superman系列好似從未作到咁誇咁痴撚線。
白羅斯“借路”就夠,出兵方面普京自己解決。
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0CPbKFqhdRBRJp3B3jRaGenwsZQVNCU2LjU3sQK8jy8W1rP9Jy653WP1J14RocaZ1l&id=100082530747506&mibextid=qC1gEa

澤總今日生日
乜總物總, 係大陸叫法, 唔好學.
叫返總統.

話, 晒, 變short form,
線, 人用short form,
short form? 學.

遲啲會變晒咁
https://twitter.com/new27brigade/status/1618300934446288902?s=20&t=jQqhh1VYrWHiceZ4-3GoSA

現實世界中係存在"威力偵察"呢種行動. 不過俄羅斯使用的方法係以偵察兵/砲灰的命評估烏克籣陣地的強度.
Cr2裝甲厚個claim本身都水份好高
98年希臘搞tank trials時候發現Challenger 2E裝甲只係好過Leclerc少少,Leopard 2 Improved 同 M1A2 防護性能高好多

2A4防護唔會夠用,始終係80年代嘅產物
至少我講superman大家知咩黎,
你講嗰堆我全部唔識.
繼續:對付superman用kryptonite就收佢皮啦,batman一個普通人都夠贏佢
要西方援MBT,係烏克蘭一向都主張

後勤問題,相信美國同北約遲早預計過,佢現在放得出黎,過去一年已經做好準備。

至於烏克蘭適唔適合西方坦克用,相信NATO同烏克蘭軍方比我地呢D鍵盤戰士更清楚
軍備無完美, 能夠比你既敵人優勝已經足夠.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞