[D322-] 抗俄衛國 151: 巴赫姆特/索萊達爾激戰中, 已成俄軍絞肉機

1001 回覆
25 Like 15 Dislike
本身兩個都無得用swift
得2個國家
其實飛鴿傳書都可以
損失一定有, 重點係要敵人比你損失得更多.
俄佬人海戰術打法係因為佢地情報系統有問題,
要用人命去試探出敵人既位置.
有序同無序差好遠
俄佬之前就係無 俾烏克蘭拎唔少彈藥
Exactly, 除佐用人海/砲灰代替威力偵查, 仲有用人數來佔據郊外野戰位置例如local高地.

烏克籣冇空中優勢, 所以冇得用空中力量去抵消俄羅斯以人海overwhelming defense, 限米煮限飯下只能夠尋找其他減緩手段.
潛艇我又覺得大咬少少
黑海艦隊已經癱瘓左 真係冇乜誘因去送
尤其飛機都未比

而且烏克蘭海軍有幾多個真係有潛艇作戰經驗
重點係真係好撚多烏奸。

連烏克蘭都咁多,台灣我真係唔敢想像
其實台灣真係好很多,淨係個KMT已經咁明目張膽
美國自己唔俾F16住,不過波蘭轉讓就應該冇問題。

只需要兩個中隊的F16,就可以完全逆轉烏克蘭地面戰上比俄羅斯少人的劣勢。
仲要幾多部?。
都未計更過分的新黨,統促黨,呢d賣台黨一早要取締啦!
終於有F-16
1個中隊大約14-16台,可以上20台。

只需要30台F16,俄匪應該有得震冇得訓。
https://twitter.com/new27brigade/status/1620418392380567554?s=20&t=l1lxROy-F-KzwcZRO9Wiuw

所以普京性格,必定喺烏克蘭齊章前就先發制人,希望最大限度奪取戰術要地,應付烏克蘭的春夏大規模反攻,甚至將攻勢盡可能持續落去。呢個亦解釋到點解俄國除佐喺巴赫穆特加強攻勢外,亦計劃喺donesk開啟兩條新戰線(應該係馬林卡同阿卡迪夫卡軸線)。

春夏烏克蘭反攻難度,在於能夠喺春季來臨前守住幾多戰術要地。
其實都唔係咁樂觀
空對地目標首先係對空武裝
跟住要清火炮
到時彈藥同出勤次數應該好大壓力
同埋有被擊落既風險
而家捐F16頂多叫做補充下之前d戰損
有冇睇架...人民公僕係俄文劇嚟
佢裡面講烏克蘭文嘅時間就係得總統上電視講嘢嗰陣
雙方地面有咁多防空系統,擊落咗F16咪好唔抵?
仲要飛行官由頭訓練非常珍貴
俄軍其實有冇戰機?
點會冇 支共都係同蛾買engine
俄佬戰機宜家唔敢入烏克蘭領空,入幾多架就被擊落幾多
幾日前Mi24,Ka52,Su25係咁俾烏克蘭擊落。
最好有足夠既機師加到有 6 個中隊,加埋預警機好似更好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞