[D322-] 抗俄衛國 151: 巴赫姆特/索萊達爾激戰中, 已成俄軍絞肉機

1001 回覆
25 Like 15 Dislike
原來係有簽先禁用
其中冇簽約國: 美國, 俄羅斯, 中共, 台灣
西方國家 : 天氣乾燥引起火警ja
烏克籣: 伊朗開埋俄羅斯D壞習慣 = 食煙煙頭引起火警
155mm 多數係高爆彈頭 唔係穿甲彈 但咁遠射埋來直接命中個動能殺傷力都大,但相信俄羅斯無咩可能精準到咁可以射到行緊ga坦克
炮擊唔係攞黎打坦克
會移動既目標點打?
幾十公里外射埋黎起碼有幾分鐘時差
而且精度有限
只可以打固定目標同大面積殺傷
其實我一直都唔明點解伊朗唔反擊?

導彈/無人機應該唔缺同比較先進

個個唔敢撩北韓但伊朗又敢攪
烏東防線崩潰
以色列從來都自出自入伊朗,次次都全員返防冇損失,伊朗防空完全是廢柴
以前幾次炸伊朗核子設施,伊朗佬都係要炸彈跌到落黎至知
敢反擊,下次就係德黑蘭,以軍遠程空襲能力從來都係中東無敵
伊朗有核子設施就有原材料玩髒彈

以色列都唔驚伊朗發癲
事實正是以色列一向視伊朗冇到,明顯亦無視伊朗導彈能力
何況中間隔一大段距離
七十年代飛幾千公里烏干達安提比機場救人質都係得突擊隊隊長殉職,即係現總理大佬
何況以色列科技水平無人會懷疑
要造核彈好快會搞掂
阿拉伯國家冒唔起風險
Nlaw的死法係最殘忍
一彈走炮塔,彈藥一齊爆會馬上上升到幾千度高溫
車內的crew同夾生掉入火葬場鍋爐冇分別
夾硬燒成骨灰,中Nlaw殘車從來搵唔到屍身,因為一般都會燒到乾淨晒
北韓狐假虎威姐 近主人咪敢吠大聲啲

伊朗四面環敵差好遠

而且伊朗啲小動作其實唔少
https://zh.m.wikipedia.org/zh-tw/%E6%B5%81%E6%98%9F3%E5%9E%8B%E9%A3%9B%E5%BD%88

睇wiki 伊朗導彈射程一定覆蓋以色列加上有潛艦

雖然以色列導彈防禦系統好勁

但只要一枝射到以色列就回本
鬼叫伊朗硬拼唔係以色列的對手咩

真係要同以色列玩俄烏戰爭果種原弱肉強食法則?伊朗想清楚先喎。

講真,國際秩序唔單止係保護佐西方世界,某程度上亦係保護伊朗,古巴,北韓呢類垃圾國家:最少佢哋喺自己的主權範圍內有生存空間,真係玩帝國主義,弱肉強食的話呢d垃圾國家一早已經唔存在啦
失地存人,人地皆在

我唯二吊的係:西方世界軍援增加來的太遲,呢d嘢包括愛國者,坦克,甚至F16等,本來就應該上年年中就要開始進行訓練。

第二樣嘢吊的係:西方世界同美國成日想“無傷完勝”呢D嘢。當俄羅斯已經賭上(除普京外)一切時,就唔應該再有避免升級戰爭的appeasement 舉動。俄羅斯,中共要3戰?好呀!一早睇普京習近平兩條撚樣唔順眼啦,就一場戰爭將大家恩怨一次過清算啦!
伊朗未去到滅世撚級數覺悟

連車臣抖音大將把口都比伊朗勁,最少卡德羅夫敢公開做滅世撚

不過我就睇死抖音將軍得把口,俾個核彈發射掣佢㩒果陣就縮
伊朗班神棍怕死,冇同歸於盡的覺悟嘛

最少卡德羅夫夠膽公開講不惜陷星剷,然後佢哋上天堂,敵人會落地獄。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞