[D322-] 抗俄衛國 151: 巴赫姆特/索萊達爾激戰中, 已成俄軍絞肉機

1001 回覆
25 Like 15 Dislike
閂埋門打狗
安全過撩鬼佬抽
對面砲灰都係人 ,點都會驚

死到咁上下,國內就有壓力反抗
人哋唔係on99咁直衝
人地每衝一段距離就挖陣地 等你換彈就再衝一段
不停重複 死左就下一個上
而家就係補給跟唔上子彈既消耗
同埋士兵既體力都有限 俄佬人數多過你就可以輪換
習近平水星魔女:退一(關門打狗)進二(攻台3戰)
刺刀術/近戰格鬥就係用響呢d時候,尤其係地形複雜/巷戰地區
當年以色列打六日戰爭衝戈蘭高地,先頭部隊打到坦克同槍械都無哂彈,直接同敘利亞人打近戰
補充:到佐某d距離直頭唔挖陣地,堆屍前進。

同時專業果班(華格納精銳同VDV)就趁機撓路包抄。
由烏軍答你問題:

https://twitter.com/new27brigade/status/1620977906611818499?s=20&t=i872OOKh8zV_ytYavxRjMw

班砲灰似餵佐藥, 情況就如8964天安門執行大屠殺果班人渣一樣.

至於內部反抗壓力問題, 最少宜家死接近13萬, 俄國國內民情都未明顯爆煲, 冇人知道班小粉俄的爆發臨界點, 仲有爆的"方向"會係乜? 如果爆的方向係剛好相反唔係停戰, 而係Fight until the last Russian, 咁就有排煩
幾時有 AI machine gun?
重點係"一枝"machine gun唔夠. 要應付不停湧過來的俄羅斯喪屍, 要幾排machine gun輪換, 持續輸出.

仲要唔可以剩係龜, 因為砲灰其中一個功用係堆屍挖陣地, 所以不時要counter offence, 清理敵人挖出來的新陣地.
瞄得夠快夠準就可以增加殺敵功率

就咁一句投誠者保你成世溫飽
烏克蘭即刻多10萬兵
Automatic Grenade Launcher/ Napalm 幫唔幫到手??
依家死個班係囚犯,邊緣人,小數民族就who fucking care

如果推班中產出去死就唔同

不過烏軍短期都解決唔到依個問題,烏軍都預左未來2至3月俄軍大反擊

現在只有利用地型闊度盡量拖到軍援到再反擊
脫北者,南韓media
我上面覆之前check過
派兵去頓巴斯,睇唔到對金正恩有咩好處
that's要坦克
所以我一早話,烏軍係可以退。
烏克蘭夠大,有本錢打縱深
有啲情況特別係機海戰術基本上可以成一班人突然消失
https://www.youtube.com/watch?v=lWlk_OHJQ3Q
士氣衰咗就無架啦
退唔退到先
Yes, 提督忽視撤退帶來的士氣打擊問題, 唔係話隨便撤就撤的.

提督其實要多留意最基層, 真係喺第一線攞條命去搏的士兵所遇到的各種情況, 唔好剩係全部推哂俾strategic甚至更高的層級.

Martin同提督都有一個毛病: 最low level的tactical level甚少理, 然後老係想用higher level去解決lower level的問題, 但忽視佐用高層次的解決方案KO low level問題的缺點係"遠水不能救近火", 從根本解決問題係要"時間".

所以上面先不停咁討論一樣嘢: 喺西方反攻軍援到前, 前線就係得咁多嘢, 要面對的係"限米煮限飯"的條件下, 去舒緩嚴峻的前線情況, 努力搵除撤退外其他可以堅守住防線的戰術級舒緩方案.

以上會係站在"最前線", 與敵人喺幾百米內生死相拼下的士兵感受.
唔洗擔心士氣問題, Day 1打基輔已經講明,
基輔不能失, 但其他地方唔需要固守, 只需儘力打擊俄軍就得.
當日咁艱難都打唔沉烏軍, 而家退守唔會造成太大問題.
你忽略左一點, 烏軍已經打左八年, 一直都係打逆境戰.
與其喺無軍備情況下死守, 前線人員巴不得可以退.
你覺得彈盡糧絕士氣低啲, 定有序撤退士氣低啲?

當日day1打基輔, 烏軍係收到命令, 唔好死守,
但要儘量打擊俄軍, 當時都無打沉士氣.

最打擊士氣既唔係撤退, 係仆街輸已遲成日推三推四唔俾武器.
俾我係前線人員, 每次輸已遲話唔俾豹二都係士氣打擊,
拜登話唔俾戰機亦係士氣打擊. 相較於撤退, 無後援先更令人絕望.
士氣可以重新鼓舞, 但命無左就無得復活, 猶其係前線有經驗既軍人.
補多句, 我唔係叫烏軍走佬, 係講明烏軍係可以戰術性撤退.
走之前儘量殺傷俄軍, 邊退邊戰, 用空間換取戰果.
唔打無把握既仗, 保存自身, 先可以笑到最後.
你有冇試過, 上頭俾個命令你, 但乜資源都唔俾你?
明知無資源之下, 撤退, 並無你想像中咁難受.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞