[D322-] 抗俄衛國 151: 巴赫姆特/索萊達爾激戰中, 已成俄軍絞肉機

1001 回覆
25 Like 15 Dislike
以色列好似已經有但證實唔到
以色列嘅玩法就係唔畀人知,或者除咗美國冇人知。
唔知應該係最大阻嚇力。
核係用黎威嚇 唔係真係拎去射
如果坦克停低修理/入油會唔會有機會射中?
#673 冇乜大不了, 重點係有效消耗俄羅斯有生力量. 俄羅斯係想喺烏克籣反攻前, 盡可能取得戰術地利.

反攻用的西方坦克裝甲旅要時間訓練, 仲有之後的F16, 整合北約聯合打擊模式需要一段時間.

再講一次我個人論點: 應該舊年年中就開始要做的事(坦克, 愛國者, F16), 宜家先開始搞, 我個人角度而言, 呢大半年係基於西方世界想無傷通關的原則造成無謂, 多餘的流血. 成班都係Last minutes fighter
ISW亦估計跟住呢幾個禮拜, 俄羅斯會加強攻勢. 務求喺烏克籣組成足夠的反攻力量前, 盡可能奪取更多戰術位置.
俄國唔得, 但北約神劍可以.

基本上北約155自走砲可以當大口徑狙擊步槍咁用

結論就係雙方都要盡量分散式行軍, 同時要協同作戰, 仲有雙方得冇空中壓制下, "反砲兵"變得係第一優先.

大勢力與大勢力之間的戰爭下, 能夠做到保持空中優勢的目前只有美國一家, 別無分號. 美國果種打法其他國家抄唔到, 都係要乖乖地重視番陸軍砲兵系統.
卡德羅夫把口例外, 佢已經公開講過N次呼籲俄國直接動用核武, 最多陷星剷咁解

把口確信俄羅斯人陷星剷果陣會上天堂, 西方世界全體落地獄

前提係架車郁唔到又被敵方發現
又覺得值得call炮兵

如果係前線梗係棄車走人啦
烏克蘭自己可唔可以operate到偵察機/容許北約飛入黎
舊年11月北約司令公開講過: 以北約的實力喺烏克籣領空設禁飛區的話, 只需要幾個鐘頭就可以完全壓制
現在北約預警機有7X24繞住烏克蘭邊境線飛行,名義上是“保護國際航道安全”, 但北約電子偵察能力可以覆蓋烏克蘭全境,睇到俄軍活動會否轉比烏完
轉比烏克蘭,哈,自己諗
唔覺唔覺已經打咗一年
修理同入油仲入去人地火炮射程範圍?
前線點都有據點做呢樣野
難怪輸已遲一直唔比坦克,原來想同普京傾吓偈
馬克龍傾唔夠咩
其實宜家凍嘅天氣易打啲定變返泥地易打啲?
泥地不利攻方
因為除咗美國,冇人㩒得住方丈報復,玩大咗真係分分鐘滅國
回一次本就要破產你制唔制
以色列真係落場打過幾日可能解放埋伊朗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞