[D322-] 抗俄衛國 151: 巴赫姆特/索萊達爾激戰中, 已成俄軍絞肉機

1001 回覆
25 Like 15 Dislike
V2 & V5履帶都應該係法蘭西自己整,睇似係NEXTER
其實即係廣州同香港廣東話分別
澤連斯基本人都係俄語屋企,未開戰前比人笑單字都只識俄語
佢拍人民公僕係講烏克蘭語架.
演出唔同實際生活架
至少, 佢既烏語程度可以去拍戲,
就唔係初級水平啦, 有返咁上下.
滅國戰爭 相信來緊所有烏克蘭人都唔會仇恨俄羅斯人,除非俄羅斯人公開認錯,補償烏克蘭,唔係來緊50年都唔會淡化到
二戰仇恨都要親歷個一兩代人死晒至淡化到
睇住家人朋友慘死個一代人下半世都唔會忘記到
六十年代當信興第一次晌香港推廣樂聲牌,創辦人蒙民偉去做推銷時都憶述多次比人罵,話香港人(經歷日佔個代)D血重未乾的,六十年代離二戰都只係二十幾年,經歷過的一兩代人都生存
They have done that themselves

選擇得勾結俄國對付烏克籣, 就要面對呢個結局的可能性.

我亦一早講佐, 如果俄羅斯真係如佢哋吧口咁講, 執意保護俄語區人, 喺佢哋面臨戰爭失敗之時, 俄羅斯係應該學當年塞爾維亞人咁, 暴風行動中俾克羅地亞打敗後, 臨撤退時將所有要保護的族人一齊帶走.
shaped charge 太痴線
其實美坦都擋唔住
俄語人口只係佢霸地既工具, 點會撤走.

BTW, 以俄國既論述, 烏克蘭人就係俄羅斯人,
理應歸入俄羅斯, 佢本來就想食晒成個烏克蘭,
俄語人口只係佢失敗之後拿返渣沙(烏東)既工具
打美國?
應該係中東個堆既 M1

但都係見到打中引爆彈架,但排爆門好成功將啲彈藥由佢燒乾淨而組員無事

我自己就認為出 MBT 可能係防守戰爭有啲作為外,進攻反而係多啲 M2 CV90 加無人機更好
條片係贊部坦克著晒火但入面crew member 都仲走到
你佬爹d T90係成crew 人一齊炸出黎
https://twitter.com/new27brigade/status/1618936153490718720?s=20&t=3_8jd1emgP7UVIwmdbejUw

不計代價=除佐自己條命以外的代價。

嚴格上來講唔係“真”不計代價,等佢去到連自己條命都可以攞埋出來賭先算啦
俄國論述就只係俄國論述. 作為以西方普世價值為根本價值觀者. 冇必要接受俄國片面講法.

剩下的就係而家的發展: 既然俄羅斯選擇佐"最low"的競爭方式=侵略戰爭, 咁西方世界做的就只有一樣事. 必需確保烏克籣得到戰爭勝利, 俄羅斯的侵略戰爭必需以俄國戰敗告終.
Giotto係出名俄毛, 無需理會.
成crew人? 我淨係見到烤肉咋.
德國人.....呵呵.
德國好快要俾大量豹2啦
冇需要理俄毛 + 1, 直接block就得.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞