講真 真係好羨慕啲男人有個用CHARLES & KEITH嘅女朋友

869 回覆
2615 Like 1115 Dislike
呢啲女留返比你地識
一個袋當三四萬
正常OL當你25-30k
要買個袋有幾難
咁都要暗示人搵錢唔乾凈
唔怪得成世凈係用得起抄款袋
用淘寶老翻Charles & Keith嘅女仔一定係樓主眼中嘅完美女朋友
講到人地好想你要咁
咁你又有咩內涵?
咁多男人可以俾晒嘅話
香港無置業難問題啦
上到車講緊已經係少數
全香港得兩成左右有樓
扣除大部分兩公婆一齊供嗰啲
一個人俾晒買層樓嘅男人根本係極少數
但連登仔就好鍾意拎呢啲極少數當做所有男人嘅人生人唔笑狗都吠
fund house同big 4 應該算少野 除非你講嗰間fund house係bridgewater 而big 4係一畢業就可以做manager

anyway 都同意你嘅講法 呢兩類型嘅公司係有唔少中產出身而又唔係特別bright嘅女仔入去做 買名牌袋絕對係輕鬆
咩叫冇錢又要買
人地俾得起個袋錢咪可以買囉
關你撚事咩
問題係邊?
你覺得香港嘅正常女仔應該係無乜錢已經係偏離事實唔好上咁多連登
條友句句都係粗口

睇字都覺得佢好激動 唔知佢係咪有咩情傷
好多巴打話「你廢你窮養唔起女人」「圍爐窮撚
好心啦
唔使講呢啲野顯得自己有錢啲架
事實上係大把普通女仔搵緊唔多錢 冇乜家底 但係又不斷買奢侈品去Buildup自己個image
唔夠就搵男人買/賣相
開twitter大撚把啦

買得起嘅 咪買囉
但係如果兩個人都係普普通通唔係家底好人工高
一個肯慳吓錢嘅女仔同一個名牌囡囡 我絕對會揀前面囉
係 其實唔關有冇錢 買唔買得起事
係講緊個價值觀同物質化虛榮心既問題
月月清關你撚事咩
又唔係你條女
管咁撚多做乜
馬會門口都好多呀叔月月清賭錢
你去勸下佢地囉咁撚多野想管
想請問下你
邊一句令你覺得我表達緊「買個袋好困難」呢個意思?
我想了解下
佢之前開post show過自己張白卡出黎... 你地唔好再刺激佢
「啲名牌袋一個幾皮野,正正經經一個女仔返工,邊度搵到咁多錢買名牌袋?」
屌樓主咪話買唔係問題
唔好個個月換囉
你有冇睇㗎
我夠知有一兩個好正常啦
正正經經一個女仔返工,邊度搵到咁多錢買名牌袋?
買一兩個其實唔係好貴…..好多正正經經返工的女仔都搵唔少錢
正常頻率買名牌 都唔洗用C&K呀嘛
ching
咁我呻下又關你撚事咩事
係唔撚關你事架,咁你碌入嚟把撚咩
躝屍趌路啦契弟
呢個唔係錢既問題,而係佢地覺得要靠個袋自己先有價值,呢個係缺乏自信嘅表現
有幾多條女係個個月換
名牌袋一個幾皮野,正正經經一個女仔返工,邊度搵到咁多錢買名牌袋?

呢句都唔係?
得罪講句你呢d 人正垃圾黎
呢個世界做咗咁多靚野 好西
人地就人望高處 望住d 靚野要搵多d 錢 可以食好d 洗好d
你凈係識得搵埋d 抄款野 諗下點慳d 洗
好多姐係大部分啦,拎個median出來睇下有幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞