講真 真係好羨慕啲男人有個用CHARLES & KEITH嘅女朋友

869 回覆
2615 Like 1116 Dislike
有時唔明點解連登仔咁執著港女與名牌然後瘋狂吹奏其他國家女性
明明日本妹大把都追牌子 就算唔係袋 佢地身上求其一件唔起眼既衫褲鞋都過萬yen甚至幾萬
仲有啲化妝品都好撚貴
港女大撚把淨係買gu zara ig shop有幾可下買過千一次衫成個身得個袋最貴
明明就唔係港女特別大洗只係佢地鐘意買袋啫
真係唔知點解咁多人唔睇前文後理
仲要屌人暗示
我講緊個個月換袋啲女人喎
係咪睇唔明
樓主申請緊del 40蚊post
好羨慕你
係啊,我只係指出你對女人買名牌袋有偏見咋嘛
一係就話女人要男人送名牌袋,
一係就暗示人做雞,
一係就話咩唔識為斷感情關係著想

你係唔知有好多女性可以靠自己份糧買得起你口中嘅名牌袋之餘,仲可以有錢投資落段關係到啫
俾人起到佢係窮西就開始扮理性
自問都係窮撚
但都睇唔過眼樓主仇女仇上腦
起下佢底就知啦成撚日出埋啲仇女post死窮鳩
垃圾牌子應該得你呢啲窮酸男人會吹奏
香港入息中位數都係20,000
女性入息中位數再低啲
吾好咁井底之蛙啦,你讀U個時都大把女同仔用名牌啦,去到返工又會有一大堆,仔戴撈女用袋
你吾用吾代表其他人吾用
講埋小CK
你係男人,當你條女啲姊妹用曬名牌袋
佢地一人一句,新買嘅袋幾靚幾好睇
你估你條女又會咩感受?我淨係值個小CK?
換埋個角度,你打機課金買PS5電腦
人地嗰個用最靚最好,你仲用緊部垃圾機
你又會點諗呢?將心比心啦
無話逼你買係想你企係人地角度諗下
你#1個前文後理係
正經女仔返工係買唔到名牌袋
買到名牌袋既女仔就係搵兵搵人鮑換包

利申 唔贊成為左買袋月月清
但睇唔過眼你一碌鳩打一船人
我其實已經縮窄個範圍個前設係「每一季都換袋嘅女仔 冇乜家底 季季清 堅持奢侈品」
如果咁都令其他人有咁嘅諗法嘅話
我會改善下
只有連登 呢類post先會得到正評 多人附和
成堆圍爐 就以為全世界同佢地一樣諗法
女朋友一個名牌袋都無
佢要咁洗錢 關你乜事?
唔怪得連啲大陸妹都睇唔起港男
見到女人用名牌袋就起鋼
係人都怕左你班廢柴毒撚
樓主有冇諗過要得Charles & Keith嘅女只係啲啱啱覺醒有「牌子概念」嘅人
你以為佢哋唔拜金
其實佢哋只係由入門級牌子入手 踏出追名牌之路嘅第一步
正正經經一個女仔返工,邊度搵到咁多錢買名牌袋?

但係啲囡囡會覺得,要名牌手袋先顯到身價,又唔可以衰俾啲姊妹睇,
咁點呀?打多份工?傻啦,
搵sugar daddy,搵兵買,搵條仔買,
一季幾皮野換個袋,幾年就幾十萬,淨係手袋咋!
到條仔冇錢買喇喎,咁點算?
揸乾一條仔,咪下一條囉!

又或者,你知我知嘅,做雞囉,
呢啲女講真要唔要都擺,
唔好同我講靚女自然會有人送,
男人送得一定有企圖,但係佢又受,即係點呀?
即係佢條女俾送禮嗰條仔預約做愛呀!
送定個靚手袋俾條女,到時分左手咪到佢囉!
個袋訂金嚟架!

呢個咪你個前文囉自己講過啲咩都唔知?
Pin this la
支那妹而家小CK都睇吾起吾用啦
跟本家陣普遍女仔搵錢仲多過男仔
每年一車車護士老師畢業3皮UP起跳 點會冇錢買名牌
樓主正一憤世窮撚
明白 多謝你意見
我都真係表達得唔好
會改善
都係啦 我combine左兩個狀況而猜測某啲身邊人係咁嘅用意
但係當想討論個價值觀嘅時候
發覺好多人都唔會去討論呢樣野
反而去講買嘢幾多幾多錢
字行間講自己好有錢 笑人好窮之類

我諗正正就係呢樣野 令每個女仔都堅持要換名牌袋
真係肯同你捱就直情連ck都唔買用環保袋啦
依家係講緊又想追名牌款,但又買唔起所以先買ck
地盤阿叔都識買名牌啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞