講真 真係好羨慕啲男人有個用CHARLES & KEITH嘅女朋友

869 回覆
2615 Like 1115 Dislike
你咪walk in 入去話買囉
杯碟枱燈煙灰缸就買到
佢覺得自己搵好多好型好勁架
但係尋晚追我post追到依家
你話佢小心佢一陣咬你
iphone 都係抄啦又唔見人講
睇下最新ios16同htc個時間幾似
睇主頁圖標同winphone幾似
我都唔明
但係原來會有人屌你你唔識 屌你窮 屌你廢
就係因為你唔明奢侈品個價值
佢地會透過屌你嘅心去buildup自己
令自己更有自信/高人一等

樓上有巴打好好咁解左我話
個諗法係可以有
存於心中 堅持己見 同時唔需要apply落人地度
亦唔需要人哋支持

個夏咩利扮大方嗰下好笑
抵佢叫雞瀨野
討論係件好事
唔通好似你咁一味屌,又冇point咩
不過通常一味屌嘅人都係講野九唔塔八冇logic
所以我都廢撚事理
你見樓上有條友屌我話控制慾高添
都唔知佢噏乜撚野 同你一樣
問樓主拎tg祝你幸福
下下都用你身邊d窮撚黎量度人
都係果句
馬會門口都好多呀叔月月清
唔識理財有好多原因
唔洗下下將名牌同理財不善掛鉤
自己唔識可以查清楚再講
唔好人云亦云得個up字
其實你眼中正常女仔既定義係乜
係咁強調正經返工,講到買得起名牌啲女仔都係有不正常收入途徑咁
買車你又明?
新車落地都冇一半
揸架法拉利將幾百萬係香港都踩唔盡
成百萬買隻錶又係睇時間
呢d你又明?
真係on99咁為駁而駁
你明條撚咩
有呢個唔輸蝕既心態去買奢侈品 古玩
先係有錢人具備既心態

有錢佬幾百萬買隻錶 幾千萬買架特別版跑車
幾個億買頂級珠寶 名畫 從來都係保值心態去玩

買架100萬左右既車 一出牌就折舊30%啦
但你買架2000萬 全手工打造 全球限量7部
基本可以年年升值

普通人買鑽石 1卡 2卡 回收價都係50-60%
闊太淨係用8-10卡up天然頂級鑽石
年年拍賣會回收價只有升冇減
大家好清楚呢d貨存世流通量 極少
可能一個國家裡面都係得10幾粒

仲有買樓都係想賺錢 唔會想蝕錢
財團買地皮都想賺錢 唔會想蝕錢
唔同呢d都叫窮人扮有錢人???
咁賣車先換車又係咪窮人扮有錢?
如果同啲女講 「你用小ck(或者平價袋)真係好勇敢」
啲女會諗「乜料?鍾意咪買囉」或者「勇敢?係窮呀」

用個袋都要咁人格昇華….
唔撚比人地周街都搵7 8皮咩
你人窮唔緊要 井底就好可悲
人地當散紙,你就屈人地買個袋有咁多考量
唔好咁肉酸啦,窮就諗方法搵多d 錢
佢咪試吓著到普普通通walk-in入去買囉,睇吓買到啲咩。

我都叫做一路有幫襯開、每年都攞到1-2個QB嘅客,想攞個普袋,係就係零配,但都要同SA單聲先,比啲時間等佢安排一下,唔係walk-in就有。

佢講嘅mini-e,新客起碼入舖搵同一個SA買2-3次嘢先可能有。

至於Herbag個問題係最細都31,唔係個個都咩得好睇。就算係咁,walk-in零配嘅機會都係唔會高過10%。

講開買袋,真正而且唯一嘅天花板得Hermes,其他不值一提。

至於Chanel同Dior,要欣賞嘅其實係衫,而唔係袋,所以我次次同老婆去都係買衫,間中亦買下Chanel啲鞋。
抄還抄, 冒牌又係另一回事
你用另一個牌子同有返咁上下質素咪冇問題
如果條女個個月都要買個小ck 同買一個Chanel 日日用用足30年邊個低物慾啲?

個個月買小ck 呢啲fast fashion 其實都唔代表低物慾,用Chanel 都可以係因為佢萬用而斷捨離淨一個袋喎

唔好偷換概念喎
唔係我井底
政府統計處講嘅
為屌而屌
你呢啲人就係得把口,死要面
我都買開
今年係難買咗
上櫃好多都display only
但唔代表無喎
屌你老母自己廢 搵得少錢買唔起
又屈人做雞
幾萬蚊有幾貴啊大佬
不如話著U記人格高尚過馬丁路德金

送呢隻樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞