講真 真係好羨慕啲男人有個用CHARLES & KEITH嘅女朋友

869 回覆
2615 Like 1115 Dislike
用普通袋唔得?
抄撚到咁撚無恥都可以買得落條仔仲要G持

如果有個男仔因為咁原因同我一齊 真係即刻唔考慮
乜你覺得人哋會理你咩
樓豬:
依啲男人先係好男人識省錢會為未來著想
真 我身邊識得嘅女人包括我老婆 低物慾得嚟仲要高收入 比較有內涵同智慧嘅女人 都係啲唔太識打扮唔識化妝 唔係公認靚女 行街唔會有人望嗰種 就算俾樓主你識到喇 你識唔識mark實人先
笑到肚痛
樓豬你搞掂今晚餐飯未?
師兄心水清
其實自己儲錢兼洗自己錢買冇人會屌
但如果個女仔係係

1)名牌自己俾 要男人埋單包哂其他洗費
2)CK嗰類雜嘜牌子+自己俾

我一定prefer 2
1嗰種根本係冇咁大個頭戴咁大頂帽

但都同樓主講聲,現實好多女都自己搵到兼自己俾錢買名牌而唔使另一半包起其他使費
咁你大把野唔駛考慮
講到尾只係你覺得佢cheap無錢
點都唔會係呢啲原因一齊啦下話
好多時都圈子問題

有啲女係咁抱怨身邊都係樓主嗰種人,但睇真啲就係因為自己都係嗰個level

調轉男嘅身邊如果全部都係洗凸/冇能力冇學識嘅女,咁個男嘅一樣係嗰個垃圾level

純粹人以群分
見親呢d post,成堆反對聲音都係果幾個point:

1. 關你撚事咩
>而家樓主話羨慕人地女友用平袋,係咪又唔關你事?按你地套邏輯,你地入黎留言做乜?

2. 人地女入七八九十萬又唔買得袋咩?
>首先,如果班女係做緊乜乜大公司director,成日帶唔同既袋應該都無乜人會講佢

但現實係有一班女,你睇佢翻工個title都知佢月入唔係果d level, 但佢都會高談闊論自己要幾節衣縮食去買一大堆名牌袋

再講,就算你月入十萬都唔一定係要拎黎咁洗,好多高層女人一樣可以用野好樸素
有人希望條女唔好咁大洗 慳翻d資源做更有意義既野/拎黎防身 又要比人屌廢

3. 成班睇唔過眼既男人都係廢既
>覺得唔抵唔等於唔肯送/送唔起,更何況有得揀,係人都prefer一個唔好咁大洗既另一半,起碼都要自給自足先

唔肯送袋就係廢?我就話被迫送袋既仲廢喇,因為佢唔靠物質就留唔住條女
鍾意Polene☺️ 貴過Charles & Keith少少,但又唔係抄款🫶🏻
Pin this
女人要靠手袋支撐自己既品味自信唔係好事
男人唔會增加對你既評價
Maketing洗到你呢d人腦其實幾成功
調返轉係男人就比人屌廢柴唔識考慮將來
一單還一單
短期關係同長期關係兩個標準

當然佢有本事揾自己洗無問題
其實我又唔係好明點解講到有內涵同會打扮係對立,講個出名啲嘅例子serrini, 讀到phd應該可以叫得上係有內涵?但係人地都會化妝打扮架喎
啱啊 所以你都唔應該用名牌 大牌子
用Samsung Apple做乜?
衣食住行都唔應該用有品牌既野
早d出家啦你
因為上面班友諗野非黑即白
覺得女人化妝打扮=大洗+想姣仔
我係男人都睇唔過眼 你呢啲傻仔係度學人說教
教人應該要點生活
咁大堆廢話
同樓主一樣成個管家婆咁 你以為自己乜水
女人咩title都好 死慳死抵又好
自食其力去買個自己鍾意嘅袋都要比你管啊?
人地又唔係作姦犯科去得返黎 唔好話你
人地老豆都無資格管啦

換轉一個男人為興趣死慳死抵去養架車
車仲要唔保值 一路折舊
你係咪又要走去管人?
覺得佢唔應該買車 應該要儲起佢黎投資/買樓/移民
各人有各人嘅價值觀 你以為自己邊撚個啊
收皮啦
樓主講得好岩
身邊d朋友冇人用名牌袋
樓主同上面支持樓主果班人既心態係:
女人要賺到錢+慳家+俾晒d錢男人+任勞任怨

最好仲要處女淫底+唔打扮都keep住18歲天然靚女樣,可能到樓上班柒頭皮對厭左之後,出去偷食,都要女人唔出聲

假設有晒以上條件既女人,都唔會揀樓主同樓上班柒頭皮啦樓主同佢d信徒咪繼續上黎連登鬧女人出氣

夏蟲不可語冰,分分鐘佢地成世人都冇掂過女人都手仔
仲要識埋啲閪女人要男人送袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞