講真 真係好羨慕啲男人有個用CHARLES & KEITH嘅女朋友

869 回覆
2615 Like 1115 Dislike
咁真係買個真嘅如果襯唔起都會俾人當係假
咩叫死買名牌
人哋無飯開定無錢交租?

擔心你自己仲好啦

人哋買完名牌袋仲去咗轉日本旅行呀
根本就係睇收入睇圈子 慢慢升級
樓主踩住架單車入BMW車會同人講油錢貴
“停車場好貴架

笑撚死班車主
總結下啦:
「買袋就雞?你窮撚咋」
「你男人買唔起袋唔代表女人買唔起」
「萬幾蚊咋嗰 個個月都買到個啦」
「買名牌好緊要 我每個月搵十萬八萬濕濕碎」
「你又知佢月月換袋?你係佢邊個呀?關你撚事呀?」

9成都係呢啲回覆 係少有有啲深入啲討論
係廢柴男人眼中 女人有錢就係=做雞架啦
有錢人唔生女 女人返工一定搵得少 搵得少就一定買唔起貴袋 一定係做雞先買得起名牌
我老婆就係咁由佢sales仔 做到月入六位數top sales, 六年時間升埋上公司GM, 自己買埋樓收租, 都仲用緊兩千蚊個袋,
仲好自豪自己啲袋又平又靚又用得耐 客同同事對佢都好好, 可能當一個人心靈滿足 有自信 有實力就唔洗靠所謂入場卷掛 又或者係佢本身從來都冇因為外表睇唔起過人 自然就唔會覺得人點諗佢

利申 雖然覺得老婆唔在乎世俗眼光好型 但都唔認為追名牌就唔係好女仔 如果老婆鍾意名牌我都唔介意每季買貴袋貴錶俾佢
小CK 然後Long Champ, Michael Kors
下年就LV 再下年就Chanel
然後開始Hermes配貨之路
所謂嘅一切奮鬥,咪又係講緊儲錢買樓
有人鍾意賺錢享受生活,只係大家選擇唔同
自己搵錢自己買,又唔係要你養
Michael kors又係抄人嘅
連tory burch 都有唔少款抄返嚟
其實你做乜野者
嘩去日本旅行呀好叻叻呀
舉個例 問下人點睇呢啲人
關你咩事

仲要冇指名道姓
你屌乜野野
你就係月月清奢侈品嗰啲人?
呢個世代買樓先最奢侈...
笑死
成日管啲三唔識七嘅人 人地買咩又關佢事
仲八婆過啲八婆
多謝巴打幫手屌柒
有咩好深入討論?你一開始就話買名牌嘅人係雞喎
人地咪證明緊比你睇買名牌嘅人唔一定係雞囉
我咪係明先咁講
今日買edifier
聽日買audioengine
後日就atc
再之後就kef
b&w咁上

唔排除嘅
人心會變
其實有咩點睇呢啲人姐⋯⋯
香港地,先敬羅衣後敬人,
「用得好啲、著得好啲」又有咩問題?
可能人地分期付款買個名牌袋用下,點會真係比唔起?

永遠窮酸打扮好咩?
樓主啲毒撚式串嘴笑撚死
屌你老母 冇錢冇taste抵你成世上連登
就咁聽完都覺得你幾生修到
呢種女人可遇不可求
恭喜你
希望佢唔好上連登
唔係就俾一眾巴打屌佢唔買個袋去證明自己又乜又七
呢個咪就係討論點
我唔係先敬羅衣後敬人嘅人黎
我覺得咁樣唔值
但係原來呢個係一個嚴肅要做嘅野
呢個咪就係因為我同其他人嘅價值觀唔同而要問嘅野

多謝你表達下
好過一味屌
你仲係唔明香港大把人有disposable income買完名牌仲可以去旅行,你講嗰啲女都唔會去食大排檔茶餐廳啦,每個月嘅飯錢都夠買多個袋,有啲人開支酒都過萬添,但人哋點駛錢關你撚事?

你開po要人討論但唔畀人覆你?

月入十萬都可以月月清㗎啦

仇女po嚟講都幾低質
後面嗰句精警獨到
咁一個女性 如果有另一半 係應該要或多或少一齊計劃下將來 而唔係月月清
呢個諗法照你咁講 其實係咪已經過晒時
或者係唔係已經唔適合喺香港呢
你都幾撚on9 人地駁你#1 你話人扭曲你
咁#幾有人話要買袋去證明乜野??
反而見到好多都話鐘意就買咋窩
你條柒碌真係唔好行出黎失禮男人啦
死雞撐飯蓋有咩為 快d去諗下點樣賺4兜嘢好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞