講真 真係好羨慕啲男人有個用CHARLES & KEITH嘅女朋友

869 回覆
2615 Like 1115 Dislike
正正經經番份工,點會買唔起個袋
一個月唔夠,咪儲兩個月
classic袋可以用好耐,seasonal 款要換果陣又賣左佢補錢再買
又唔係要買hermes bkc
又唔係講緊一個月買一個
big4 做3年都40k
果個年紀又未有咁大負擔
唔駛養兩老,唔駛養仔女,唔駛儲乜錢
d 錢勁好用
求香港手袋推介

利申用開外國名牌但好有興趣支持高質本土野
多謝回覆
我指兩個月左右換一次嘅人
你會唔會儲兩個月換一次 下兩個月又換?
我希望大家睇字
他續說:「結咗婚兩三年呀,一年都同我攞幾個鱷魚皮、鑽石手袋啦。」

大劉都係俾個女人一年換幾個袋
打工女女都跟得上大劉
勁到無論
我係女
我都係打份工
但我都有閒錢買到幾個名牌袋
冇一個係男朋友出錢的
我身邊啲男友都係,自己睇岩咪買囉
你溝啲女廢唔代表其他女自己買唔起
唔好當正拎名牌就係靠男人/做雞
用C&K普通款都正路,佢都有啲實用幾靚
但用佢扮名牌果啲款,只係話比大家聽你想買但買唔起
仲肉酸
朋友^
咁撚平,個個月換嘅洗費實冇你「貴少少」嘅袋咁大
不過懷疑呢個post係charles and keith 打手post
他續說:「結咗婚兩三年呀,一年都同我攞幾個鱷魚皮、鑽石手袋啦。」

大劉都係俾個女人一年換幾個袋
打工女女都跟得上大劉
你勁到無論

買俾其中一個ex vs買俾自己
鱷魚皮 鑽石袋 vs 普通款
鱷魚皮、鑽石手袋同普通名牌袋完全唔同級數
20萬同2萬差好撚遠
又想屈香港女人做雞
咁睇下你係咪要追款
我一個袋可以用6-7 年,仲好似新咁
普通款都拎嚟同大劉講
幾皮野嘅袋人哋根本唔會數住自己買咗幾多隻
求其一件衫都幾皮啦
講真 有啲平靚正名牌例如coach,kate spade,furla,唔使幾千蚊就買到,甚至outlet幾百蚊就有。我以前大學幫人補習幾堂都買得起
柒撚咗就入返你老母個閪到啦
仲衝出嚟鳩噏成部複讀機嚟嚟去去都係嗰幾句
Hermes鱷魚皮同萬零二萬蚊既袋都可以叫名牌,條友野一拎大劉出黎講,無視上面絲打話打工賺錢買

好明顯條友淨為左鬧女人發洩,係呢d人眼中覺得所有女人都係雞,你同佢理論,佢都會夾鳩硬鳩up
佢自己買係無問題
但大部分都係叫條仔比
男仔搵到錢六七八萬一個月有能力比得起嘅
一年買一個俾女朋友大概兩三萬我又覺得冇咩問題
負擔唔到隔硬買畀女朋友嘅嗰啲叫水魚
你邊度識埋咁多水魚朋友
我身邊朋友真係未聽過
???
你係咪好唔了解名牌
同樓一樣
有平有貴,有大有細
我買唔起別墅,唔代表我買唔起洋樓
一個袋幾萬都有啦,唔使下下要幾十萬幾百萬
大把人用份糧都買得起,仲唔使度住度住
係你唔得啫
seasonal 款要換果陣又賣左佢補錢再買
又唔係要買hermes bkc

多謝回覆
我指兩個月左右換一次嘅人
你會唔會儲兩個月換一次 下兩個月又換?
我希望大家睇字

多謝回覆,希望樓主都睇字
條友好似完全唔了解名牌市場
我諗大家唔鐘意 c&k 係因為佢抄名牌,而唔係因為睇唔起佢cheap

如果佢係自己design 既款,完全可以接受,佢以前一開始冇抄咁勁果陣,都好多人吹棒

但佢開始被宣傳為某某名牌款replacement, 咩咩小資女品牌之後,就開始抄到走火入魔咁,慳番design 成本,仲慳埋marketing 因為已經係某luxuary brand 棒起左既袋佢照copy
同淘寶d 彷品再印c&k logo 有咩唔同?同強國抄人電器有咩唔同?
坦白講如果條女經常換抄款既袋,佢只係依家既能力局限左佢冇買名牌
到佢有咁既能力果陣
自然會變左經常換名牌
你眼界真係好有限
男女都好 想買咩 只要負擔到你管條毛
你最想另一半食平嘢用平嘢 你都可以送平嘢
呢個係你嘅個人取向
唔代表買名牌就一定係物質主義 被物欲控制
我有買你口中嘅名牌袋
同時都有用平袋
但一切只係從靚出發
靚咪買鍾意咪買囉
如果有一日你遇到一個鍾意嘅女仔
佢係用開名牌
希望你唔好先入為主就覺得人哋係雞先
可能人哋只係買來獎勵吓自己
可能人哋係有能力負擔到
笑能死返工嗰個係公司俾嘅袋
唔能係Hermes呀
你唔好話hermes
我拎住個$20帆布袋落街買餸
落雨嗰陣我都護住佢啦
真係忍唔住叫你收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞