講真 真係好羨慕啲男人有個用CHARLES & KEITH嘅女朋友

869 回覆
2615 Like 1115 Dislike
你搵得少,唔等於其他人搵得少

我身邊好多女性朋友份工都有50k一個月

有個做shipping 今年出五十幾個月花紅
空姐人工真係唔算高 算低
我覺得唔係貴,而係嗰個exclusiveness
所以先有咩配包乜乜乜
只係咁啱越exclusive 就通常越貴

Design 呢啲真係好難講。好似modern art 咁好多我都唔識欣賞,整個金寶湯就話art movement of an era
但又好多人識欣賞喎
都係
能夠擁有貴+罕有嘅嘢
呢兩點加埋令人感覺好良好
感覺自己都係咁有價值,咁sought after
唔小心負評咗

同埋就算極簡主義都可以有一兩個名牌,因為襟用又有保養 反而係減少浪費

小ck就真係算啦 兩個月唔洗就花哂
掉又唔係用又唔係正垃圾
咁一街都係20歲未夠成身名牌個啲又係搵7萬8萬一個月
屋企有最好
用紅色膠袋呢?
唔計有時返工用行山背囊,平時出街/唔洗outing嘅日子,用帆布袋咁點計
當年中學mk 妹都用孤兒袋

真係懷疑已經做ptgf
‘係,好多人都知佢係抄下名牌款
但係問心啦,我就想我女人係用CHARLES & KEITH…’

睇到呢句已經得啖笑抄款都支持唔係啩?有冇尊重過原本個designer ?寧願用tote bag/其他平價牌子都唔想支持c&k 抄款
懷疑樓主搵緊最低工資
睇行文勁似啲又窮又自大嘅人
女仔自己搵到錢買嘢氹自己開心有咩問題,講到好似用緊佢啲錢咁

你同人哋對金錢嘅價值觀唔夾咪唔好一齊囉,搵個夾自己嘅,唔需要屌人出嚟做啫,勁似啲細路唔啱心意就𠼱地屌曬全世界
奢侈品名牌呢啲都係marketing 造出嚟
我覺得有能力買又覺得個袋值得當然係冇問題
但如果係要負債就唔係咁好
唔覺得正正經經打份工就可以負擔到
Hermes 一個普通嘅袋可以十幾廿萬,你做律師醫生都成個月人工冇晒啦,根本上呢啲牌子唔係俾打工嘅人去負擔,係俾有錢人,所謂買袋都係滿足虛榮心
當然搵到人買單就另計,但就唔怪得人話係被包養
點解到2023年都仲有人以為女仔要做雞先買得起袋
樓主太無聊,再唔係就係8婆定8公
見人地收入唔多,用幾個名牌袋就諗人地「月月清」
咁樣嘅行為唔好….唔知嘅仲以為佢條女
揹住名牌跟住見到街到揹Charles and Keith類似抄款嘅人覺得好爽
供樓就有意義仲以為你有咩偉論
下下用成本論去計 不如唔好出街食 餐餐自己煮啦 另外你唔係覺得買個幾皮嘢既袋就等於買唔起樓呀? 好多女做正行都可以搵好多 你廢唔代表晒所有人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞