講真 真係好羨慕啲男人有個用CHARLES & KEITH嘅女朋友

869 回覆
2615 Like 1115 Dislike
佢地永遠就淨係講 窮呀 廢呀 廢柴
但係永遠睇唔到重點

乜而家搵份工過兩皮好難?
https://lih.kg/3265526

見到呢啲post就好似盲左咁
講真
我講我嘅價值觀
咁都叫管
你係唔係細個扮晒mk讀唔成書
阿媽叫你飲湯你會倒左佢 然後大叫「唔好管我!」嗰啲人?

你會唔會係個理解錯撚左呀
讀唔成書嘅廢柴
由我開post嗰日一路鳩噏吠
你係唔係小ck敵對行頭PR?
唔怕講喎
喺度做下廣告囉
唔考慮有咩問題 做人最緊要勝在有得揀
電話apple真係好用無辦法
不過袋既野你覺得值我都無話講

對自己好無話錯,但係月入4-5皮野先好諗law
女人全部收入比自己洗無人會話
男人就比人屌到pk
電話咪又係影相聽歌打電話WhatsApp
一千蚊小米都做到啦 成日講月入真係好可憐
真係鐘意 有能力 唔洗賒唔洗姐 你理得我月入一萬定十萬唔通你溝女又要月入5萬先可以溝?
分分鐘你溝女一年都洗咗一隻鋼勞既錢啦
冇人阻止你鍾意啲女仔買Charles & Keith
但係點解講到買名牌嘅就一定係做雞
買名牌就一定係拜金,一定係同人比較
就算人哋去做雞走去買名牌又有咩問題
人哋又唔係使你啲錢
啲女就一定要放棄自己嘅興趣愛好去儲錢買樓,一定要同人哋計劃將來嘅
要求人哋嘅時候,樓主有冇要求下自己?
又要開post講,又唔俾人哋唔認同你

要收名牌嘅女,唔會受你溝
寫埋啲咁嘅戇鳩內容,孭Charles & Keith嘅都唔撚會理你啦
連登仔fg 50k
好出奇?
高級感嘅女人先有征服感
依個po真係睇到男女有別
男人死慳死抵買模型之類就肯定比人話冇為頭家打算,唔儲錢點點點
女人買袋就係關你撚事,人地錢自己搵自己洗

認同
為錢唔緊要 睇你用喺邊
用喺名牌??大把名牌奶共
點解依家唔用名牌就俾人笑
啲女咁on9就唔好要啦好心
定你哋都係on9嘅一群?

有名牌代表有錢?
大把咪好似樓主呢班咁死供爛供
個腦可唔可以發育得完善啲啊
定一大班仲係喺青春期?人話咩靚就咩?

見到一身名牌、淨係識學人打扮嗰啲
真係好柒
咩想問可以係咩動機?
你講到咁多都係無帶出物質主義外嘅嘢
依家喺香港買到嘅外國名牌有啲咩係有意義?
真皮袋可以喺啲香港店買 仲要靚 都有保養
咁點解唔買嗰啲?動機係支持本地市場喎
你有咩其他動機啊?
有咩係名牌係香港本地店取代唔到而你又好需要用?

只可以話你呢個只係換袋嘅藉口
一大班人唔識fashion然後覺得買名牌就啱 就值
我無話佢地唔化妝 我係話無咁識打扮同化妝 以連登討論開嘅ig女作比較
同埋我原句係 「低物慾得嚟仲要高收入 比較有內涵同智慧嘅女人」
唔講高收入 以樓主圈子同條件 佢識到低物慾又識化妝打扮ig女咁款又有內涵有智慧機會有幾大? 呢類人就算喺高學歷啲嘅圈子都唔係majority
根本就唔關乜野淫底處女事

而家樓主只係講緊有d女唔追貴名牌係值得表揚 一班人比人踩到條尾就起曬鋼出黎屌

掉翻轉講男人丫 如果一個女人希望個男人唔好咁多敗家嗜好,收入唔高仲拎大半份糧黎買模型公仔 唔儲錢唔計劃將來

你呢班名牌女係咪真係會跳出黎話男人自己洗自己錢,女人唔應該嫌棄呀

真係唔知家陣邊個夏蟲不可語冰
樓主同上面支持樓主果班人既心態係:
女人要賺到錢+慳家+俾晒d錢男人+任勞任怨

假設有晒以上條件既女人,都唔會揀樓主同樓上班柒頭皮啦

咁你係咪即係都認同樓主講既慳家行為值得稱讚同欣賞先?人地有無本事溝到係人地既呀,而家人地羨慕下都唔得?

講乜鳩比曬d錢任勞任怨呀,2023年香港地,男人搵到個自給自足 識平均分擔下義務既女人已經好知足了

講緊係真係自給自足果d呀,唔係衣食住行都叫男人出曬/ 出大份 然後話個袋自己出錢買果d呀
歸根到底,都係4個字:量力而為
女仔如果自己有能力,收入高,買袋無問題
男仔如果有能力,收入高,買袋比女朋友無問題
最棹忌係你冇能力,心頭又高,能力跟唔上欲望,所以大家先痛苦
建議大家搵番大家岩既人,呢類其實係屬於價值觀,好難改變對方。所以與其指責對方虛榮感重,例不如搵個價值觀相近既人
好多女仔都會有跟風想買名牌既時候,虛榮心梗係有少少,但適可而止就足夠,男仔亦都會想買錶買車啦,量力而為就好
不過樓主要用袋去衡量一個女仔好唔好,其實都好片面,主觀,可能個女仔本身家境好,又鐘意買下名牌,咁又有咩所謂
世界多樣價值觀,無話岩定錯,呢個係樓主價值觀,不過我揀男朋友唔會考慮呢種,因為換袋而否定人格既人
哦,你物化女人

Ps
所以咪話你地唔好再得了便宜又賣乖
唔係有打扮就係高級女
睇人唔係睇表面,不過上面有d真係不敢恭維

唔否定人地喜好,但錢可以用係更有意義地方
咁港女本身都知道自己係雞 所以咪放棄演技 大方啲承認係雞
俾啲折扣俾熟客 做多幾單生意鮑鮑換包包

用名牌 等於額頭寫住係雞無分別

所以我欣賞港女老實
Aline平到笑
再貴D Garden都3皮到
On99唔知價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞