講真 真係好羨慕啲男人有個用CHARLES & KEITH嘅女朋友

869 回覆
2615 Like 1115 Dislike
有冇諗過係你冇能力送咋
大把男人有能力亦十分願意送名牌袋比鍾意嘅女人
LVMH真係時裝界中流砥柱
要靚有靚,要經典有經典,有型有款
都只係幾皮嘢就有交易
買完一個用足十年都唔out,好過你兩三個月唔埋就買c&k呢啲fast fashion
調返轉嚟睇,名牌先係低物慾表現
你有冇睇過ck抄嗰啲款係有幾似

算啦你由得個post沉啦
都呃咗好多傻仔俾正評你
再搏嘴就柒架啦
努力啲 搵多啲錢 到時再買返正版啦
正正經經一個女仔返工,邊度搵到咁多錢買名牌袋?

你係咪搞笑
大把女仔返正經工搵幾皮一個月啦
要買個袋有幾難
寧願唔撚用都唔用依D......
買名牌冇問題
不過咩儲幾個月人工買既女仔
有冇諗過值唔值得呢
你話買一個 真係好鐘意既百搭款長青款
去下大場面可以用 其實冇問題
但係純粹追潮流 或者係同人比較
有冇諗過你唔需要為咗其他人而活
屌你老母,幫你開年
我番工都用Charles & Keith
但呢隻牌子d 袋唔算太耐用
比我預期既快變殘同蝕
不過幾百蚊貨仔,係咁上下

自己唔算追捧名牌既人
覺得適時買一兩個名牌袋獎勵自己都唔係大問題
最緊要係自己afford 得起

個人更鍾意買Agnes b 之類既品牌
唔會太貴,但耐用過Charles & Keith
其實心頭好冇話值唔值
正如男人買figure,唔通我又話唔值咩
人一世物一世,自己啲錢鍾意點洗就點洗
只要唔好自己洗晒錢,而要另一半負擔其他開支就ok
返工你搵20-30k依個range 你每月擺幾千半年都買到名牌堆mini/入門袋啦
可能我圈子細啦 身邊女仔都係一年買一個到
投資定期賺下息都幫到下買啦
你覺得名牌咁撚難買 就諗下自己嘅能力
同埋唔洗去到Chanel Dior就到小ck 嘅 中間都有Tory burch Marc Jacob依type嘅
的確唔會因為用個名牌個人高尚左 不過我唔似連登仔咁獨醒 我會因為返場合用返合適嘅袋
不過認同如果買名牌要去到節衣縮食就唔好買啦
同樓主呢d仇女廢物講咁多都晒9氣,擺明得閒冇事做所以做attention seeker
連登仔:女人接受就係拜金 個閪鑲金俾人屌就係換個名牌袋
呢類仇女毒撚連登好撚多
因為得連登比佢地圍爐
現實又窮又樣衰
睇佢地開口埋口雞黎雞去
一起底 個個都開過仇女post
萬試萬寧
質你老母量
我明 所以真係要鐘意先好買
有d人 樣樣都話鐘意
但係用一次就話覺得唔岩自己
可能只係果期潮流興
一兩年過時就唔想再用

有閒錢買鐘意既野 滿足一下自己係必須既
但花錢要謹慎d,諗清楚個支出同收入既占比
唔好影響到日常生活
其實樓主出多d街擴闊下自己眼界
唔好上咁多連登成日以為揹個channel Hermes 就係做雞賣相
唔講香港地有錢人多到數都數唔哂
月入中位數都過3萬啦
一個月儲幾千一年都買到個channel啦
人地返工儲錢買自己鍾意既野有咩問題
5萬幾蚊個袋,月供都係4000幾
點解你會覺得d女人好多都會出賣自己
笑撚死而家仲要扮理性討論
呢啲人唯一嘅用處就係比人屌
屌得好頂癮
樓主講埋d戇鳩嘢
男人都幫唔落
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞