講真 真係好羨慕啲男人有個用CHARLES & KEITH嘅女朋友

869 回覆
2615 Like 1115 Dislike
買charles and keith呢個牌子真係冇品味冇要求嘅表現。
講價錢不如買啲法國英國日本小眾牌子,好多真皮都係千零二千蚊
講品味,明知抄款都仲買,對自己根本冇要求
再者講買名牌,其實好多買二手係平成半有多,大把人用兩用差唔多全新咁就放,唔係真係要咁貴。
拎CK我不如拎個Muji

會羨慕證明你其實都係會齋用錢去judge人嘅人,睇唔到其他嘢
痴撚線 原來樓主廢撚到咁... 直頭係低端人口黎... 即刻block撚咗佢
想買咩做咩係個人選擇,完。

你唔去屌啲人住豪宅幾萬蚊一呎
對於公屋仔係咁上下
大拿拿三萬 夠一年半屋租
吾係連登問題,係佢個人有問題
講撚中條柒頭
冇錢凈係識賣家檔
呢d 料唔怪得見人搵到錢就實係做雞
佢圈子連搵錢方法嘅認知都冇
其實我係討論緊個價值觀問題
如果一個女仔 佢肯願意減少自己嘅奢侈品付出
而投資入去同另一半嘅家庭上面
咁樣係咪值得珍惜啲呢?
有咩咁哲學
想知你見到嘅係norm定係純粹幻想出嚟
上網follow啲KOL雞就當係自己朋友?
我都係講緊你個價值觀嘅問題
你睇人剩係識睇佢用咩袋,仲要剩係睇佢個袋嘅價錢。

我唔用名牌嘢,會買餸煮飯各樣,幫老公慳住使
但如果我遇到你呢啲男人,連朋友都唔會做到,莫講話畀機會你去"珍惜"
正常人其實都會睇得出你諗嘢方向有啲偏頗

物以類聚,你身邊有呢啲人證明你唔係呢啲人。
冇呢啲人*
無咩野
你笑9人做空姐 買Hermes 係飛雞 斟橙汁
我咪笑9你 你自己廢無料 上連登開post 打飛機好肉酸啫
可能樓主係中環返工都未返過,井底之蛙,覺得人地用個名牌就係睇唔起佢,有層樓就一定係做雞靠屋企
其實好攪笑
拎出黎討論都叫屌
係咪誤會左啲乜野野
我#1 有講到「當然本身有錢另計啦」架喎

個問題係
有錢咪有錢囉
點解字行間要係咁講「我架車幾百萬架」?
「我條女搵十萬八萬」
係咪呢期興咁解之嘛
呢期興上網賣野賺40蚊多d
首先唔係個個女仔有拍拖 咁點解唔花錢係自己身上面對自己好啲
有另一半既 點解唔可以both 買個袋會用左條女成負身家?大把女識鍚自己又識鍚埋另一半個啲你又睇唔到?做乜鳩
無印用新疆綿
你基於一個你既定嘅情況去問我
根本心入面有答案
我話有你會話冇
我俾相你睇你可以話key
我俾電話你打去問你會話做馬
乜都有得講架啦
你證明俾我睇呢個世界冇我講嗰種人先啦
的確係啲窮閪MK妹同支那人先用,你出到嚟做野,你就會發現用小CK係一件好肉酸會比啲同事茶後飯餘。
當人地追求特別睇設計睇品牌歷史,你同我講小CK靚一個「抄」人起家用落都唔覺肉酸
就算唔係年年換電話
仲有iPad 同電腦,每樣嘢兩三年換一次,咪又係一條數,不論男女都係咁㗎啦

我只係覺得你想嘅好多地方都可以駛錢,你唔係去偷去搶,做乜要去批判人

大把人唔買名牌都月月清…
你緊係冇屌買名牌嘅女人啦
你係暗示緊女人買名牌啲錢係做雞得返嚟仲扮晒蟹話自己屌緊其他嘢
我鍾意買iPhone唔用小米你又要屌我嗎?我用自己錢成日換手機你又要屌我嗎?你會羨慕用小米的男人嗎?
Errr樓主會咁諗係咪因為未遇到個靠自己工作搵錢,養得起自己兼買得起名牌袋,再有錢同男朋友計劃將來嘅女人
你未遇到唔等於冇㗎喎
咁點解做空姐就要比你話係雞 笑人斟橙汁 唔可以本身有錢?就算屋企唔係有錢 人地自己賺錢買唔得?
呢期興啊?

利申:男人
好人好姐用咩抄款 一講性價比就多撚餘

下下講慳錢性價比 就唔好搭uber搭的士啦

聽樓主話 乜柒都唔好買 做人本身就唔應該有夢想有幻想
名牌袋又係咁用 ck袋又係咁用
豪宅又係咁住 龍床盤又係咁住 個個住公屋算鳩數啦
單身絲鐘意用CK歡迎DM廢柴樓主 有公屋碌架床俾你同樓主玩洞房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞