[音響撚]音響HIFI討論區(22)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
細過佢又好聲過佢,無。
勉強 ok
同埋唔想要強國牌子
thx 巴打
我昨天買咗Audioengene HD4, 幾ok
Wharfedale 係英國牌子,強國製造
大家有冇close back 耳機推薦 主要for 睇片 打下機 budget 1500 主要想隔絕環境聲
Tannoy Gold 5 平平哋放電腦枱用ok?
見過樣靚,有啲吸引
巴打諗住用咩推
低音表現得唔得?
呢個size 呢講得呀
edifier a80 & sc203 整體邊隻會好d?
今朝冇睇清楚,啱啱先發現唔係我想要嗰種自帶Dac,有得就咁USB線插電腦直接開心用,3.5靠電腦解碼好似有啲嘥
睇嚟都係喺A80/A100同EVE SC203入面揀
我有聽過A80,係唔錯,不過bass可能唔太夠
我都諗緊A100定SC203
大陸牌子硬係覺得廉價咗啲雖然呢個價位其實全部都係大陸做
睇spec 就A80個bass可能好少少,始終個woofer大d
不過真係試過先知邊部好,如果唔需要考慮size
放得落就應該係A80好啲,sc203係比環境鬥士買
邊度有sc203 試聽?
屋企對nx-n500壞左
有大約一萬budget 主要拎黎聽歌/spotify
想問下呢個價錢買一對passive speaker 加amp (有無特別推介)
定係直接買對Kef lsx ii或者Dali Oberon 1C 會好d

係幾靚仔
聲就聽流行音樂夠有突
睇戲呀 Netflix 果啲呢
佢駁電視唔知係咪個System有撞
聲要較大聲d先得
我用a60j 要較到音量40以上
低音ok
Dali Oberon 1C 要買多個Sound Hub Compact
Input得光纖同RCA, 聽講呢個價位黎講幾好聲
但就少d地方有得試, 同無升級空間
另外Dali Oberon 1夾Marantz入門機聽講都唔錯
Kef 就應該多地方有得試, 試左先
4-5年前我係銀聲貿易公司office試,友誠商業中心輝煌影音買(好似都有dmo),唔知而家仲有冇
用緊USB果款 堅係有用
雜音係直接無左定細左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞