[音響撚]音響HIFI討論區(22)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
adi-2 dac 代理有demo, 要預約office hour 時間
直接hd6+s8
最後買左HD3,其他太大了
想玩實體家庭影院目前決定b&w 603s2+htm6 s2 需唔需要再加subwoofer同埋後置?
梗係要
5.1 係最基本
後置喇叭再買一對603s2?兩對603定係點配好
後置都座地
你準備買旗艦AVR 定加後級玩❓
其實3.5mm 同RAC既音質係咪無分別
psi audio a14-m使用中,呢對speaker極靈敏,你套組合換咗d咩配件,聲音都好有明顯分別,最終要俾靚dac同前級,先反映倒佢有幾好.

我基本上唔用bluetooth, 所以對於價錢貴咁多頗有保留
如果加埋1000嘅全新pm0.4c又點揀呢右聲道都僅僅夠位攝到入去mon同主機之間
聽歌為主

btw你覺得fostex同audioengine比較啲noise點, 我都擺得好近吓
唔該哂, 咁我唔買到咁盡啦
咁貴
無得試喎
呢個大細難得有個好bass,sc203係值個價。
a2 個bass比起佢得個boom,一嚿野、冇下潛
不過a2作為平平地hea用喇叭係唔錯嘅
同a2 差唔多大細同價錢仲有kanto yu2,香港都有得試
有種更被導向SC203嘅感覺
BTW以上所有選項都係用RME出所以唔使考慮speaker入面個DAC靚唔靚
冇比較冇傷害嘅
差咁多錢,好唔過a2就真係出事
不過budget 限制住巴打都冇計,同埋我都唔知而家邊度試到sc203
以前就代理同曾福琴行有得試。
我自己用sc203都係冇用佢個dac,不過我冇駁去adi2 dac, 用返dac1101出
3.5 to RCA有咩經典推介
以前睇過條oyaide hpsc-35r
呢個價位仲有無更好選擇
wireworld pulse?
我係adi2 dac駁SC203, 用落好滿意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞