[音響撚]音響HIFI討論區(22)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
role model
嚟緊會移民
想問下屋企部老爺金嗓子E205
啲掣同output窿 都有啲接觸不良
係咪可以放棄佢
放棄得啦,要搵人洗制又要運費
賣走部E205,喺香港買部日水E280,外國買金仔好貴
kef ls50 wireless ii用airplay播youtube music 成日都連唔到
有冇人知點解?
咁情況值到幾多錢?
正常嘅值4500~6800,你依部試吓開3000~3500
想買條電線俾 CD轉盤用,有無推介??
Fono Acustica Virtuoso電源線
貴嘢用到厭,有無啲幾舊水庶渣價錢燒鵝享受?
Supra, Gotham?
Gotham 85025 用在訊源點睇??
Audioengine a5+ wireless點睇
想問 NAD M33 + B&W 702 S3 夠唔夠力推?
NAD M33 HDMI eARC插電視
但好似唔可以插電腦的Lossless / DSD file, 想問有冇辦法?
本身用開 USB DAC + Headphone, 但唔想攞出廳駁 M33
你喺電腦開UPNP server, 就可以畀部M33 access 到啲歌
唔該曬,似乎都係靠SMB, 做乜唔可以直插架
想問下

蓮花頭紅白線二分四去兩組喇叭,音質會唔會有問題
想問下LS50 + KC62 大約配置有無其他可比選擇?
主動喇叭嚟?
冇大問題
LS50 Wireless (主動式) 定係 LS50 Meta (被動式)?
想緊Wireless
未了解過 下次去聽下先

係咪應該要另外再加Subwoofer先夠?
想請教一下,本身有兩隻Genelec speaker(唔係G系列),想話將佢哋放係個廳駁電視。如果買Yamaha RX-V4A個類嘅擴音機駁Genelec依類Active speaker駁唔駁到同埋有冇影響?
同埋買XLR轉RCA嘅Cable,啲聲會唔會有好大影響?感謝!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞