[音響撚]音響HIFI討論區(22)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
友誠天下見過有harbeth同皇太子
最高性價比一定係
raspberry pi + i2s hat(我用Moodle audio) , 用i2s out 去解碼

blue sound node audio 直出垃圾到不得了
之前係邊部?

audio science review 講到class D最efficient and produce a linear sound , 比class AB 好好多.

利申用緊class AB kini exm1 (215w),好滿意冇諗住換
聽PS audio Paul講,class D最好係用係同部amp design 夾嘅阻抗
想平平地買部streamer 一定要dac 輸出
有冇邊部係有光纖輸入 想順便插埋電視用
之前係Stello S100 MK2
揾到1部仲好平但好唔好聲唔知 arylic s50+ pro
streamer大部份好似只有out冇in, 要再加dac
cambridge mxn10+dac200m
nad c658 呢部有opt in但冇digital out
我就係用I2s for streamer , optical for TV to the DAC , and DAC to amp.
二合一個啲, 平價, 質素,方便, pick 2.
Fyne?
岩岩搵好似冇香港代理
定係簡簡單單用ifi zen steamer / Silent Angel Munich M1T 好
tannoy
搬左個喇叭返屋企
但點估父母係屋企
情人節好心出街食啦屌
偷渡失敗?
A100真係唔錯
幾千蚊算係咁
kef果個優惠係咪去海港城果間可以用券再減?
之前有偷渡成功過
做埋永久居民
唉 孝順仔又比人屌
哩到會唔會有絲打可以安慰我
漫步個對?
漫步一向高 CP
係大家接唔接受隻牌子
https://youtu.be/F4rSdFeAQwc

請教下巴打,屋企個廳(唔大唔細約300呎)

想買set bookshelf 2.0 / 2.1 都得 + 個播tidal播音機(係咪叫streamer?)

想平時睇電視出聲/駁iphone tidal播歌/PS打機,類似上面youtuber推介咁,本身用條soundbar仔想upgrade下
Budget $5000~$7000

聽開hip hop, Jpop, 電子野, coldplay

求推介
BLUESOUND POWERNODE EDGE 加對平平地二手喇叭,唔知out唔out筆
問左唔可以用海港城券減

如果用得我應該狗衝左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞