[音響撚]音響HIFI討論區(22)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
係,呢個大細而家比以前多d選擇
條友有錢到癲
都唔知係做咩嘅
條友就係賣音響既開音響舖

sale返自己舖代理啲產品
即係睇廣告, 無乜意思囉
咁佢介紹嗰啲嘢伏唔伏
見佢極推薦某幾隻牌子
佢介紹貴嘢,伏極有限
https://youtu.be/vw6YgXtBC-Q
我窮L多數睇呢條鬼佬介紹平嘢
諗諗下都好
有冇啲平價嘅integrated amp推薦

上網睇咗少少,大約$5000價位嘅
好似好多都係中國牌子,同埋個spec冇寫得好清楚

怕亂買中伏
你喇叭一定要f500?
我見你有budget係可以揀貴啲嘅喇叭
如果係,你可以買DENON PMA-1700NE
呢部唔會點衰
喇叭唔一定要呢隻啊
只係市面上音響嘅牌子太多,花多眼亂唔識揀
大家好,我是陳寧

佢乜鬼是推老金同fyne 啦,唔好信咁十足
佢無呢頭講home theater 都會叫人買老金,痴左線

不過佢介紹d 試機音樂果下就幾好,好過國仁,最少有日本音樂
咁要你自己出去試聽比較,先知啱唔啱聽
預你有3萬,你可以去avlife聽下b&w707/706s3
Kef r3
然後去聽下f500,聽下佢哋個分別
Amp就搵翻啲萬幾蚊機去配
另外聆聽空間/擺位都要考慮
如果係鐘意聽流行曲
喇叭仲有好多好選擇
可以出去聽多啲試多啲
對垃圾egg如果用黎做電腦speaker
2千蚊係Carousell 買屌唔屌得過
2千蚊budget又有無其他更好選擇
講多小小 本身有對z623
但啲線唔知係咪斷斷地 一開大聲小小就好多沙沙聲
對野都用左成10年
諗緊換唔換好
4000內支援藍牙細細部有咩選擇?

諗過Kanto Yu4, Audioengine HD3, edifier A80, iloud mm

除咗上邊呢堆有冇其他好推介
今日出去行咗一轉
marantz model 30減咗價好抵玩,1萬4千幾
不過就偏向女聲,有興趣可以去聽下
條友成日比台仔屌
反而國仁台仔係咁讚
Thanks 有機會去試吓先
而家國仁試機都好大眾化跟潮流
Mirror , yoasobi 都有試
直接用F500 啦
我覺得買E280 不如買yamaha 最新部RN2000A
夾唔夾聲呢D你聽多D 先知心水, 慢慢黎, 一開始都係睇SPEC 買先啦
睇邊個唔係, 你估國仁, 院長又係做善事咩
marantz PM-6007? 又平又靚, 好多PAGE都推介
audiolab 6000A
無解碼串流個部好似最平6000左右就有
class AB 50W
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞