[音響撚]音響HIFI討論區(22)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
書架可以睇下Wharfdale EVO 4.2
少有 書架 三路分音
但唔知你口味 自己去友誠試聽下先
另外都想問下佢用嚟睇戲感覺好嗎?
EVO 系有出中置
佢都有預你用嚟砌家庭影院
居然 我2手買入 全屋勁多呢類制面
廳4個 兩間房各一個

我自己唔玩音響 特登入黎問下 我諗緊點換去哂佢
師兄 知唔知邊度有呢類制面買
我見淘好多 咩色都有
房都有,會係駁去邊
有無師兄玩過Denon Home 350 , 點睇?
兩隻立體聲會好啲
一貫Denon 作風爆得
如果筆直 一對250 會比一隻 350 好
我都唔知有咩用 可能房有電視天線,hifi都有得駁
用緊avm denon x3800h
如果想加後級推前置一對座地喇叭 改善下聽歌既質素
又可以解放多兩ch 比天空ch
有冇咩好介紹
另外想買幾十呎既喇叭線比天空ch 去邊到剪散線好
幾多畢值??
Thanks 👍🏼👍🏼
同sonas era 300 點比較?
你筆直 幾多
純後 可以睇下audio lab 8300xp
Class AB 140w / 8 ohm
中型座地都夠推
我用Polk S20
平平地之前買咗隻tangent audio power amp
3700 蚊都明顯好聲咗,但得class D 50w/8ohm
300 係玩多角度360 度 music
當然你都可以pair 一對
你宜家係用埋avr聽歌?
我都係x3800h,前置passthrough比nad c399駁座地

喇叭線用番你後置既唔得?
之前用yamaha rn803聽歌
但近排都係用avr多 有時屋企人開電視睇野netfilx/disney+
如果太多部機佢地又唔識開
買純後級係唔係會方便D?
定係加部denon 2ch int amp 唔知效果大唔大分別

後置喇叭線都係好多年前買機送既雞線 宜家想一次過換
筆直一萬鬆d
之前都睇過audiolab 8300mb
但好似就停產 而且有時想試都冇鋪頭可以試
denon pma-a110 又out budget
Sonas 100 同sonas 300 嘅分別係?
我都係知屋企人唔識開, 所以有條生巴專比電視用,自己先開AVR
後級未用過但有search過下,都有D想試musical fidelity m6 prx
不過都應該FF下姐, 係都換喇叭先

平時SET左都係開多部機姐, 乜野都唔駛校
雖然後級應該可以用12v trigger機都唔駛開,但唔sure駛唔駛熄
100 係正常 二路
300 係多路
佢多左幾個反射單玩
純後好多有tigger port
駁落AVR 著機 就會識一齊著埋
熄機一樣會識得熄
AVR 可以set EARC 經電視踢起佢
開關電視就可以開熄成套野
不過用trigger 線要好小心確認清楚條線嘅規格,插錯即燒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞