[音響撚]音響HIFI討論區(22)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
唔多建議DALI

其實聲麻麻地 唔夠厚聲

利申 用緊bookshelf DALI ... 木單元無咩特別, 以前用B&W
百貨應百客姐
以前成日FF木單元,因為JVC入耳果啲都好掂

落到DALI就x出聲 ... 換完果刻好後悔

發覺英倫brand普遍聽pop都vibrant啲
岩岩買左個edifier s350db拎黎駁電腦
想問如果想駁哂ps5/xbox/pc係唔係買舊野黎分開佢
新手一問

用緊 LSX,而家心思思想買隻 subwoofer 睇吓戲用,睇過 KC62 太貴但係 Kube 8b 又太大隻

想伸手問下有冇3k-5k推介?唔該哂🙏🏻🙏🏻
DN8
新手一問 畢直3500左右 可out budget 少少想用嚟駁pc打機同聽歌
暫時睇啱左Adam T5V *2 想問下有冇好啲嘅選擇?
同埋如果T5V想暫時直接駁落電腦用住先 係咪就咁買dac to 3.5mm就可以? Amp嘅話又有冇推薦邊隻會夾啲?
唔好意思 新手問咁多白痴問題
我用緊adam A5X,
PC 光纖 -> DAC Bal-> A5X
Mac / iPad pro USB -> DAC Bal-> A5X

Adam 聲真係好好
不過最近又有啲屎忽想換隻有埋DAC 又細啲
買隻usb dac出聲
pcm2704
定有巴打有其他辦法
想問哩到有冇人係自己房玩class a/膽機
會唔會好熱
定你地都係放廳?
如果唔需要無線功能
10K budget 大家會推邊隻
講緊咩先?
應該咁講 睇緊A5X 同LSX II
同價位仲有無邊對推介?
都係聽下歌睇下netflix
Klipsch The Five
試吓the sevens啦
有冇人玩Gustard ?
想問多少少 如果想apple music 聽到真hi res
可以點樣配?
好多speaker都出到hires,睇你要求同active/passive同用咩player
諗住拎ipad做source
ipad出24/192 ok,再高啲(eg tidal出mqa)就唔知,跟住睇你active/passive,用speaker/amp咩插口同線最尾再決定呱
如果係a5x / lsx ii?
邊個會方便啲
想請教下
我買左對yu4駁個電腦mon, 人個mon得一個3.5mm
仲有d usb a同b, 想問仲有咩方法可以駁落去
704 s2 英國賣999gbp,好想買
英國網購?定是實店?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞