[音響撚]音響HIFI討論區(22)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
巴打用咩AMP
連登好似都有藍牙區
而家用緊 Ma 252,效果幾夾。之前用Lumin amp好拆聲
diamond 要用到老麥黎招呼
點解當初會簡呢對
見到12.2好似好多人討論可以比較好配置去玩,所以試吓,的確係性價比唔錯嘅一對書架。
國仁都係試EVO 150 直推ja wo
就係睇完佢先入手Evo150都係靚野
可能英國野要夾返英國野
EVO150 夾KEF LS50 Meta 得唔得?唔係好識,但覺得個喇叭靚聲
我冇LS50 meta ,得LS50w2.
喇叭係非常高清,無乜所謂嘅(味道),集中係中高音,低音相對少。你要實際自己試下對唔對自己口味。你可以用amp pre out 落多只subwoofer旁住先似一套完整系統。
有冇人用adi-2駁過喇叭 效果ok嗎
Magico 新果對s3 見啲評論唔錯
有啲性趣,但50-750watts搞唔掂
買左先算啦
有無d 窄身細細隻書架喇叭推介?
elac vela 果隻size 最好
Q or M 系列好d
Budget10000內想買主動式書架喇叭
LSX II??
Kanto tuk +subwoofer會唔會比較好
想買對喇叭駁電腦聽歌睇Youtube, Buget 15k以內, 請問有冇好嘢介紹?謝謝
一對formation flex加bass
我用adi-2夾studio monitor
足夠detail但無乜調音, 比較清聲
重有soundstage有機會比較flat
我自己就ok但未必個個人都受到
訂左對 genelec 8030c 諗緊夾咩dac
因為電腦用都係想細d adi-2啱size
分曬家就係可以咩都可以試
Polk S35條形中置 一直都可以話用嚟做左右聲道 但就無乜review, 不如自己試
上個月消費劵入咗部入門Tangent audio 後級
平機竟然可以有mono mode
將 LR BRIGE 做8ohm 100W x1 ,用RCA Y 線 入後級 再mono mode 駁S35 播歌
效果唔差
S35 播歌人聲出
當然低音比書架就會縮咗兩圈
如果第日 想再換大啲電視但擺唔到書架真係可以考慮 用嚟做左右聲道

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞