[音響撚]音響HIFI討論區(22)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
唔同意,之前喺方浪同亞洲影視聽過認真setup 嘅蛋仔,聲音質素比喺專門店聽好好多
是唔是真是人聲無敵?
very interesting
講音質,蛋仔其實係值依個價,依個setup細蛋做後置,只行 5.1 ,包圍感意外地非常好
https://www.youtube.com/watch?v=pX4AND_Sto4
試咗先啦
今日見到avlife 6月開始做Cambridge+Kef 嘅優惠
https://www.avlife.com.hk/mobile/tch/product/ProductPage?cmd=landing&feature=E512215991685431223941
師兄點睇?
將會去試上面介紹嘅機
HKD 36,900.呢套都ok嘅
較平咗條response curve但係上落好勁, 聽落係balance但harsh咗
harsh係咪因為啲上落
3到4萬想買wireless 兩聲道喇叭
想問如果iloud mtm 想駁電腦聽歌 我要額外 再買乜野先可以?google完要買dac?
係, 最好有XLR輸出
見一部dac都唔平 重未計線材 有無邊部推介?
買哩啲補品真係淆淆地
價錢唔係平
但又驚個效果唔到預期
筆直幾多?
最平咪zen dac或者schiit modi再用rca轉xlr線
或者睇下有冇d平平地既audio interface, 都唔太肯定效果好唔好
等其他巴打出手
btw, 如果用rca轉xlr線記得揀條岩pin位既
我都唔太熟 2000蚊?

Post76
啱啱去完試
R-N2000A + R3
同R-N2000A + 705 s3
覺得705s3完勝r3之餘,仲屌打ls60
仲要做緊套裝價 兩件夾埋先4萬8到
嘩,買咗?
定去其他舖試吓其他牌子
R3係meta?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞