[音響撚]音響HIFI討論區(22)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
但5萬 成套買到呢個LV既座地有難度
砌唔砌到Kef q series / b&w 607 ?
依兩set 同 ls60 音質比較會大概係點
鑑聽喇叭都冇佢咁乾,佢果種乾係因為細節唔夠
應該有距離
LS60係4 個5.5吋推挽式 低音單元(KC62技術)
6系同Q系都係入門級….
而且仲要係細書架啦? 音場 低音量感都差截
咁其實係咪買ls60 仲好😂
如果聽完覺得ok 又唔算係發燒友
我去過 showroom 聽
我上網睇research 好似都過Kef 將blade技術下放係ls60
唔係發燒友我覺得買得過, 當然買左就聽盡佢 唔好又心思思想換野 ,
5萬其實玩座地成套買唔到咩
似樣前後級 都已經差唔多 3 萬
就算當你玩all on one 機 EVO150都2 萬4
淨返2 萬幾 買座地買喇叭線, 選擇都唔太多
LS60賣點係個低音

一隻KC62 都萬3
而家一對LS60有4 隻KC62
雖然 變左5.5 吋
去聽埋2-3萬左右嘅小座地/書架喇叭先,或者會係另一個世界
或者可以試 evo4.4 /4.3 + evo 150
一條電線+兩條喇叭線就起到壇
功率都細好多
只能夠講,咁既價錢、size、聲,你唔會搵到完勝佢既對手。
a700 buchardt?
causal 咁聽下歌 ls60 都係好嘅,起碼唔洗咁多線,亂嘈嘈
無streamer/貴過LS60

想知點樣用6吋單元做到17Hz
我換喇叭由 45hz 換到28hz 已經好震撼,唔知去到17hz 係乜感覺
等你買黎報告下
耳聽為實, 最緊要自己岩聽
想買對靚聲Speaker 駁電腦聽歌睇Youtube, Buget 3-5K, 請問有冇好嘢介紹?謝謝
Eve audio sc203
有冇 d 細 size 得黎又好聲
active / passive 都得
wharfedale 12.0 個 size你得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞