有冇跑步撚入嚟吹下水 (30)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
我估似prime x果類無得落場
所有跑步裝備都係,白色買嘅時候望落吸引,但到著/攞上身,就太易污糟同埋有跡,會唔捨得著

簡單講就好睇唔好用......
作為中學嗰時係全班跑最慢嗰幾個
(但而家實際上有幾多個十k廿k呀

都知自己無乜天份,極限應該唔會去到好遠
慢慢keep住進步就好

想要玩山耐力好啲就真
行technical精神消耗仲大 麥徑係悶到攰
加油
我可能比你更加無運動天份,由細到大都唔點做運動,中學跑5k我直程唔敢出去跑,一開始黎呢度easy run成10分半披,慢過晒所有肥仔瘦仔同新手(自稱)。但係我覺得自己真正既上限係好難觸碰到既,諗有無天份黎都無咩益處,反而令到自己無放得咁盡去做好一件事,往往就錯過左達成一個目標既機會。
只可以講,灰心完第二朝要記得重拾返信心同希望,唔好輕言極限,往往push自己多少少,又會有所突破。

「長跑選手需要的肌力和短跑選手不同,他們不需要激發瞬間爆發力,而是必須長時間維持一定的推進力。短跑選手的實力多半取決于肌肉構造上的先天優勢,但長跑選手只要天天努力不懈,就能一點一滴增強實力。換個角度來說,如果不每天跟自己的身體對話、累積練習量,就沒辦法在長跑項目拿到好成績。每一種運動都需要天分,但長跑運動需要的“努力”絕對大于“天分”,而這也是它和其他運動最大的不同。」
—— 三浦紫苑《強風吹拂》
摩迪跑20k 分分鐘快過呢到所有手腳
37歲跑120分鐘 進攻防守全部包辦 仲要射入12碼
勁到癲
龍門會唔會入最佳陣容?
另一邊箱牙朗都係37,但係......
牙朗唔好講啦
有冇師兄著緊vaporfly next%可以交流下?
著佢黎練野感受好奇怪,
跑步時真係快,爽、跑到靚時間
但次次跑完返去隻腳會周圍痛,痛到個程度連落樓梯都有問題
不過著緊佢跑又咩事都無
練一個月已經56>42分 練一年應該可以上頒獎臺
好正常啫

洛賓跑馬唔比預期快就真
魯爾都可以sub3 但佢未得
頭4段時間都算ok 去到6段都啱啱好達標

7開始真係完全收皮
恭喜
我都有個白色
你預咗三次之後就變黃
利申次次都用ariel 洗
背囊啲料無咁吸汗味吖嘛~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞