有冇跑步撚入嚟吹下水 (30)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
我跑都係想健康所以想mix 少少無氧
有機會對鞋綁太緊,試下鬆少少
菠蘿蓋近小腿個條筋腱
<<<< 即係內、外、定中間?
收到
呢個位比較複雜
你見圖都知,其實好多個關節

不如講下
腳面定入面痛?
幾時開始痛?
做咗啲咩先痛?
平時跑幾多?跑啲咩?
著咩鞋?
對鞋著咗幾耐?
咁你似乎俾個短中期目標先好
1080v12 橙色馬拉松$649
我暫定依家2月跑到21k,唔理時間
請教個問題,一路都用開Watch,
打算買隻garmin來跑步用,
想問下如果只係跑步果時配戴,
會唔會對監測身體數據果時,
對比係長時間配戴有分別?
因為平時生活,好難放棄唔用Watch。
上山路一個鐘有4kmh 石屎路上斜一個鐘5kmh 就已經好快了
買呀

新手想問 我跑到大約7分半一公里個心跳都咁高 如果要最有效燒脂 我應該要130左右 但我130左右應該變左急步行 汗都唔會點出 咁我應該照keep7分半既速度去跑 定應該跟130心率去急步
唔好諗咁多,下個月出糧買左先,再左右手各戴一隻
比較下一星期生活數據先知邊款啱自己
如果腳趾公痛,通常應該係跑姿落地唔啱定係鞋szie唔啱? 宜家一步一驚心
跟心率,你競步健走hold 到130都得,或者可以用run walk run 形式,咁樣間歇性miit係會比持勻速消耗更多能量
巴打係咪少做運動定比較重?
呢幾日天氣+你個pacing睇落好似chur過頭

應該跟130好啲,不過我唔係專家,等其他人講多啲
想減肥?可以先130心率急步行,最好日日都行半個鐘以上。習慣左之後先試下慢慢跑,初跑可以跑一休一,每次半個鐘以上。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞