有冇跑步撚入嚟吹下水 (30)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
當年大迫傑都dnf
我屋企距離公司都係差唔多,計埋等燈跑咗唔洗40分鐘

其實快過搭巴士10分鐘都有 不過燈真係太多,跑得好唔順

訓練角度嚟講都算係垃圾里數,不如抖下好過
所以我試過兩次就算了
easy run 7K done
今晚天氣好C服
練跑又好似無乜垃圾里數嘅講法?
我反而覺得係輕鬆儲里數嘅機會
夜晚跑完沖涼訓啱啱好
我resting 平均64(訓覺)
好似有d高…
停燈/避人 要急轉灣/急停都幾傷腳下 
跑幾k easy run,個消耗感覺上係10k tempo 咁
田總好狗, 11號截至付款, 但12號渣馬個result 先出,本身諗住抽唔到渣馬就玩依個10k, 不過依個10k應該唔多人報, 雖然得2千幾個位,但我遲左幾日報都仲報到, 不過我未必俾錢
消脂嚟講,快行都足夠做到有氧運動嘅效果,無跑步咁傷腳(assume無跑開同過重)。等身體適應咗先慢跑。

帶氧運動做30分鐘起,距離唔太重要,以時間做目標較合適。
我仲以為係自己廢
我都鍾意放工跑返屋企,慳咗練跑時間,但返工唔得,太趕時間又要搵地方沖涼換衫
唔是比賽啦,毒撚單拖咋
除咗針山十登之外應該無比賽係雙m 咁樣重複性上上落落

平時就話放平日搞到咁毒,點知放星期日都係無腳

作為一個孤寒佬,以前覺得唔係爭獎咁去玩比賽等如比錢行山,係好戇鳩嘅一件事

不過過咗呢幾年都開始無咁著緊了,及時行樂緊要啲
咪當係比錢參加個party 同埋搞手都唔易做

但都係有fd一齊玩賽先開心,同埋撞啱我放假先算

ps 當年轉工其中一個原因係諗住大公司會組隊玩毅行之類
點知轉咗無耐就開始武肺,啲康體活動一直都無再搞過
針山十登
聽到都腳仔軟
星期六有兩個實體山賽,諗住有機會見面。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞