有冇跑步撚入嚟吹下水 (30)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
好似話心率會慢幾秒先反映到,用watt 數計可以扯盡啲,純9估
收到哂巴打 好詳細
你而家棄做就蝕了
肌肉係會習慣,慢慢過幾次就會唔酸
但如果一排唔做,就又會再酸過
BMI 幾多? 個個都出汗架啦
我由aw3 轉garmin255 如果你想多d跑步data睇 255真係好唔錯 同埋佢電量驚人 我5號開始用到而家 跑左10km跑 行左10km山 連埋訓覺同返工都帶佢 岩岩睇仲有20%電

但講方便程度應該真係不及aw 就咁8達通同電話已經輸左 我覺得你可以問自己平時跑步接唔接受到拎埋電話跑 因為我之前試過aw 跑係幾正唔帶電話 但有時跑完行下海皮休息下個陣無手機禁唔知點咁所以最後我都係拎住手機跑

仲有隻255佢始終係運動向 佢有d setting 無aw咁好 例如aw 有得set 邊d app既Notification收 邊d唔收 但隻255就只可以簡收哂或乜都唔收 咁比較煩如果你平時好多通知既
我知肌力訓練有作用,但係每次做我都可能要抖成兩日/以上,變相跑得少左好多。
而我跑步唔係剩係想進步,而係享受跑步比我既快樂,可以跑多啲係我最想要既,跑少一日我都唔想寧願進步少啲。
我都有諗過減低強度/組數,不過到時既身體反應又要再實測過,又點都會最後提升左負荷而減左跑量,我認為最保守係唔做,淨係跑住easy儲多啲里數提升基礎帶氧同耐力先,到我練到咁上下6分披easy先再肌力+其他高強度訓練。
食左大餐
聽日整隻空腹10K

即係屌埋針草帽就搞掂
小心大帽頂好凍,不過相信你做好準備既
原來行到人精神上咁撚攰

真係要意志力頂

頭先買咗呢個跑袋,白色好靚 希望唔好咁快殘
不過呢啲跣水尼龍好易曬到甩色,都係好顯舊
UD 跑袋好鬼多繩/橡筋,唔係咁鍾意
又好想上山了
東涌巴加油頂埋佢
我就係講緊將來適應咗就唔使抖兩日,上午做完,有足夠cool down 同拉筋,夜晚就會跑得
加油
跑完去食pizza ,諗起都精神
好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞