外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike
西湖一D都氣息
蘇州得假山假石個個園一9樣
故宮冇想像咁大,邊可能9999間房,御花園細過我樓下公園
日月潭,城門水塘都靚過佢
大阪城好伏
日本三大夜景,可能香港人見慣大蛇屙尿
沙巴得幾個島仔唔知做乜9
下龍灣。去完桂林唔使去下龍
黃金海岸。冇想像中咁黃金海岸

同你相反,我第一次去故宮係覺得大到O撚左咀

點解行極都仲有
見到人提到香港古廟同西方建築好近
真心覺得香港只係勝在景點近 交通方便
中式寺廟係中港台 甚至東南亞都極多
大同小異 真係極易被取代
而中式寺廟 特別係舊廟
比起西方嘅教堂 著重實用多於美觀
遊客可以體驗拜神呢種特別嘅習俗
但唔會覺得邊間寺廟特別靚 震撼

你咁講 其實西方教堂都一樣
希臘Santorini
去到同返左大陸冇分別

巴打,detail plz

屌佢老味,將
Santorini同蝗國比,食屎啦

雅典先似大陸
santorini日落同藍頂係真係世界級
大阪城去嚟都哂氣
鼓浪嶼
唔知點解仲可以啱啱入選世界文化遺產
又話鋼琴之島,行均成個島都無見過十部鋼琴
咩景點都分開收費,但每個景點只係得一個賣點
成個島勁多商店,真係可以逼過旺角

咪撚再提蝗國呢d濕鳩地方啦唔該。

你呢種人淨係識玩針對
講鼓浪嶼個巴打起碼係客觀咁講自己嘅經歷
而你就喺度玩針對
講真 如果中國嘅景點都係「濕鳩地方」 咁點解中國會有52個世界遺產?

有班傻鳩煲大蝗國姐,你咁中意食地溝油,睇 污染你咪去胞去囉,呢d垃圾地方送錢都唔會去啦

on9 支那地方政府申請到做文化遺產會有錢收 所以係唔係都申請 仲會將個地方搞到鬼五馬六去迎合個評審要求 仲唔夠濕鳩?

紅字錯唔曬
藍字唔係好認同 雖然為咗迎合評審嘅要求 的確係會整治吓個地方
但係唔同意啲改動令到撻地方變到「鬼五馬六」
世界遺產係要審批嘅 唔係你申請佢就會批
如果係整到鬼五馬六嘅話 大部分提名都唔會過倒啦

去過鼓浪嶼2次.
第1次7月去. 熱到仆街, 覺得個島好ON9.
好啦, 心諗可能係夏天, 所以有個唔好既回憶.
第2次, 11-12月去, 屌. 原來唔關天氣事,跟本係個島垃圾.
個沙灘仲要勁多垃圾.
點解D 人咁吹捧廈門? 我只可以話, 中國絕大部份地區唔係近海, 所咪係咪見到個海都話靚囉.
D 屋仲要專登油到鬼唔馬六唔知做乜. 外國個D 就ART , 你知中國D 品味幾獨特架啦.
西湖一D都氣息
大阪城好伏

點解行極都仲有

Agger
西湖一D都氣息
大阪城好伏

Milford sound , 去完桂林唔使去Milford sound
而中式寺廟 特別係舊廟

巴打都講得有道理
或者同木構呢點有關??
除咗塔之外 木構建築物都唔可以太大
所以個"內籠"冇教堂嗰啲咁大
仲有尼斯
屌你老母又貴又on9
得個石灘竟然起朵做天使灣

尼斯都屌

香港人以為全世界海灘都係沙灘
你望下人地個海咩顏色你望出去個海咩顏色

度假地方你唔識relax 唔識歎o既話就會覺得on9

巴打邊個月份去架
「蔚藍海岸」果然唔係浪得虛名

6月
已經唔係最熱但個太陽曬落嚟都係可以煎蛋
好彩啲海風中和返
但一入黑又會涼

多唔多人??

淨係睇海顏色大把地方都靚
但計埋其他野尼斯同其他比差好多
西湖一D都氣息
大阪城好伏

Milford sound , 去完桂林唔使去Milford sound

Milford sound 伏到仆街,我覺得同西貢差唔多
西湖一D都氣息
大阪城好伏

有馬山個夜景

大阪城都ok ge

大阪城我都覺ok

我當佢係博物館所以ok,講伏成個神戶加埋都伏過一個大阪城
大阪城當博物館走一轉其實唔差 唔明有咩咁伏
真係想睇城搵番啲現存天守去睇啦
仲有尼斯
屌你老母又貴又on9

尼斯都屌

巴打邊個月份去架

6月
好彩啲海風中和返
但一入黑又會涼

多唔多人??

比起一般城巿算多人
路邊餐廳都有8成滿
但條街咁闊加上香港人訓練有素係完全唔會覺得逼

而中式寺廟 特別係舊廟

巴打都講得有道理
或者同木構呢點有關??
除咗塔之外 木構建築物都唔可以太大
所以個"內籠"冇教堂嗰啲咁大

木構係難keep啲
打杖 文革 無咗一大堆
西湖一D都氣息
大阪城好伏

有馬山個夜景

大阪城都ok ge

大阪城我都覺ok

我當佢係博物館所以ok,講伏成個神戶加埋都伏過一個大阪城

神戶我去食個牛就走左喇

個牛唔伏
唔多得既頭三:
3.trakai湖中城堡
2.London 大笨鐘
1.大阪城

ok既:
3. siauliai 十字架山
2. siemreap 吳哥窟
1. 俄佬d教堂

好正既:
3.烏蘭巴托 tereji國家公園
2.krakow 集中營
1. Irkutsk 貝加爾湖

屌出黎既:
波蘭華沙

各地名打錯勿屌

華沙真係屌出黎
行過左個所謂景點都唔知

Warsaw差到咁!?

華沙根本就打仗炸到乜都冇哂 d重建野冇料到,去Poland去Krakow好過
btw十字架山係幾特別
西湖一D都氣息
大阪城好伏

點解行極都仲有

都未計後宮有好多地方唔開放
不過計面積其實漢代嘅長樂宮同未央宮,仲有唐代嘅大明宮仲大
唔多得既頭三:
3.trakai湖中城堡
2.London 大笨鐘
1.大阪城

ok既:
3. siauliai 十字架山
2. siemreap 吳哥窟
1. 俄佬d教堂

好正既:
3.烏蘭巴托 tereji國家公園
2.krakow 集中營
1. Irkutsk 貝加爾湖

屌出黎既:
波蘭華沙

各地名打錯勿屌

華沙真係屌出黎
行過左個所謂景點都唔知

華沙都唔係景點
百慕達三角先on9
乜撚都冇
係個海度漂下漂下就同我講入左去
點解hallstatt都有人屌
好天真係超靚
求其用iphone影
附近又有ice cave, salt mine
仲有尼斯
屌你老母又貴又on9

尼斯都屌

巴打邊個月份去架

6月
好彩啲海風中和返
但一入黑又會涼

多唔多人??

比起一般城巿算多人
路邊餐廳都有8成滿
但條街咁闊加上香港人訓練有素係完全唔會覺得逼

Nice都叫人多?
呢度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞