外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike
一定係希臘
Hallstatt
特突入去睇佢,不如搵多日留瑞士

Hallstatt有鹽礦同附近仲有個冰洞都好正

個陣我去個間airbnb屋仲要幾靚 有時間會再去
樓主認為香港呢個地方有冇俾人煲大?

我真係好唔明d人㴝香港做乜鳩,蝗國撚無見識我唔怪,連d鬼佬都咁鳩。
樓上講既高第建築好認同

上個月去完 真心唔識欣賞
巨石陣
一定最on9

上次去到 望住啲石心諗做乜鳩

咁快俾人搶左
首爾北村八景

唔係話個景點廢,但有d夾硬煲出黎,至少無需要特登搵八個位合埋叫八景
Hallstatt
特突入去睇佢,不如搵多日留瑞士

Hallstatt好靚wor

除左個湖 去鹽洞望落去都好靚

搭船去對面Obertraun 仲有個冰洞好正 不過凍到死
濟洲唔錯喎
Hallstatt都有人屌
台北
新天餓堡

新天鵝堡+1
入去無野睇,離遠有條吊橋影相好睇少少

果度行山好正
Mary's bridge 仲可以再行上去
附近tegelberg 纜車上山景超靚夏天有好多人玩滑翔傘

Agger 徒步行上去唔錯

好天同唔好天根本就係兩個世界㴝。
呢個post 發現好多人會專登去啲自己唔欣賞o既地方然後屌鳩佢無嘢好睇
新天餓堡

唔撚係掛?好撚令喎,你winter去就梗係鳩啦。

邊個話, 我上次冬天去都好靚
新天餓堡

冬天靚喎
Krakow 奧斯威辛集中營

算係幾多野睇同值得一去wo

btw比利時尿尿小孩同丹麥美人魚像

尿尿boy真係垃圾級。

同意尿小孩垃撚圾,但如果集中營同安妮之家比,我覺得安妮有意義d

尿小孩同美人魚 安妮之家真心好有feel

同意, 安妮之家真係感動到我 集中營反而冇咩feel
首爾 / 濟州/ Bangkok 呢d垃圾地方真係柒到唔敢睇。

你講呢三個地方都幾好wo,如果個範圍細的講景點就話姐

濟州除左大自然我都唔知有乜好睇好玩?
巴黎鐵塔

首爾 / 濟州/ Bangkok 呢d垃圾地方真係柒到唔敢睇。

去完首爾 頭幾日覺得似大陸

除左食下野,我覺得台北好過。
樓上好多根本自己on9 je

唔識欣賞唔等如煲大喎
你去旅行唔會做下research 先嘅咩?
Halstatt真心正wor

補2條link俾大家睇下 唔好淨係睇個湖咁on9

Salt mine: https://www.salzwelten.at/en/hallstatt/opening-times/

Ice cave: http://www.dachstein-salzkammergut.com/en/dachstein/dachstein-salzkammergut/panorama-map/
Hallstatt 靚喔
冇去salt mine , Gosausee , ice cave 5 fingers姐

另外,克羅地亞16湖真心吹大左 乜撚野歐洲九寨溝 屌你老味 ,去過九寨溝再去呢度心諗做乜9
新天餓堡

我春天落雨去
愈上山愈濃霧好有入咗魔法森林feel

希臘Santorini
去到同返左大陸冇分別

你地係咪痴撚線架,Santorini都話唔好,你winter梗係鳩過人啦。

第一次聽去Santorini係為左景點
最多都係在海邊睇日落,望下d白色屋好靚咁
根本去得就係relax度假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞