外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike
認真,我覺得煲大左係港女最鍾意去嗰啲乜台灣日本韓國,根本冇特色可言

日本每個地方都好有特色喎
海鮮又平又新鮮
煮法都多

不了。日本呢個地方已經去到冇乜新意,消費又貴,遊客通街都係強國或者香港人

睇你點 plan 我成功避開好多香港大陸人

大阪京都東京名古屋就多
但去遠啲啲嘢平好多又冇乜遊客
不過你識日文就簡單好多

北陸某d地方都唔係咁多蝗,但港人就度度都係。

我自駕遊群馬縣除左草津之外冇撞過香港人

草津咁出名實多香港人啦。
有無巴打講下杜拜?
問過幾個去過既都話伏

做乜要去?

轉機去歐洲,揀左停幾日杜拜先

去歐洲邊處?

意粉國

好多賊

杜拜有錢咪好玩
認真,我覺得煲大左係港女最鍾意去嗰啲乜台灣日本韓國,根本冇特色可言

日本每個地方都好有特色喎
海鮮又平又新鮮
煮法都多

不了。日本呢個地方已經去到冇乜新意,消費又貴,遊客通街都係強國或者香港人

睇你點 plan 我成功避開好多香港大陸人

大阪京都東京名古屋就多
但去遠啲啲嘢平好多又冇乜遊客
不過你識日文就簡單好多

北陸某d地方都唔係咁多蝗,但港人就度度都係。

我自駕遊群馬縣除左草津之外冇撞過香港人

草津咁出名實多香港人啦。

而家好難避香港人啦,連福島旅行團都敢開
鼓浪嶼
唔知點解仲可以啱啱入選世界文化遺產
又話鋼琴之島,行均成個島都無見過十部鋼琴
咩景點都分開收費,但每個景點只係得一個賣點
成個島勁多商店,真係可以逼過旺角

咪撚再提蝗國呢d濕鳩地方啦唔該。

係你自己開post話講煲大左既景
呢家人地講又唔俾
樓主你開黎有乜撚野意思
你講就得 人地講就唔得?
有無巴打講下杜拜?
問過幾個去過既都話伏

做乜要去?

去歐洲邊處?

意粉國

好多賊

杜拜有錢咪好玩

玩乜?玩沙?
鼓浪嶼
唔知點解仲可以啱啱入選世界文化遺產
又話鋼琴之島,行均成個島都無見過十部鋼琴
咩景點都分開收費,但每個景點只係得一個賣點
成個島勁多商店,真係可以逼過旺角

咪撚再提蝗國呢d濕鳩地方啦唔該。

係你自己開post話講煲大左既景
呢家人地講又唔俾
樓主你開黎有乜撚野意思
你講就得 人地講就唔得?

講蝗國做乜鳩,你講佢唔好會引班五毛入㴝攪鳩我,強國野無乜好講囉。
京都
得廟同廟同廟
成埋假廟假寺假神社呃遊客

有無巴打講下杜拜?
問過幾個去過既都話伏

做乜要去?

去歐洲邊處?

意粉國

好多賊

杜拜有錢咪好玩

玩乜?玩沙?

杜拜有錢好玩?
same cost in HK/NY/London/Tokyo better
奈良撚鹿真係一次都嫌多
啲鹿好撚為食好aggressive
奈良撚鹿真係一次都嫌多
啲鹿好撚為食好aggressive

我覺得又幾有趣噃。
樓主出 2 要做總結
樓主出 2 要做總結

出個第二個主題啦不如
其實柯尿像同grand palace咁近 路過打個卡都無咩野既
歷史角度黎睇呢舊野都代表到比利時既

利申個頭exchange完
呢個POST真係垃撚圾,
香港人去旅行出名跟風,人去我去打卡,跟本唔知自己想睇乜,盲目跟風去完又話人煲大左。
你唔係KPOP愛好者,去韓國實屌,
你唔係真文青,去博物館實屌
你唔鐘意大自然,去睇大草原乜乜又屌

我成日畀d歐洲fd笑鳩我地港豬7日去10個國家啦,諗落港豬真係好柒囉
其實柯尿像同grand palace咁近 路過打個卡都無咩野既
歷史角度黎睇呢舊野都代表到比利時既

利申個頭exchange完

我以前跟團,10日10國果d, 有一晚 stay 係比利時,唯一節目就係去睇尿尿小孩,重係夜晚,當時屌左一聲
去完大阪返黎覺得黑門市場
有啲失望
有啲失望
有啲失望

個個都話呢度伏,真係架?
咁係咪真係唔洗去?
銅鑼灣啦 以為有幾型幾潮 點知仲衰過大陸 同明洞西門丁無得比

去歐洲邊處?

意粉國

好多賊

杜拜有錢咪好玩

玩乜?玩沙?

杜拜有錢好玩?
same cost in HK/NY/London/Tokyo better

有咩伏野?
銅鑼灣啦 以為有幾型幾潮 點知仲衰過大陸 同明洞西門丁無得比

老銅太細,真係無特色。

去歐洲邊處?

意粉國

好多賊

杜拜有錢咪好玩

玩乜?玩沙?

杜拜有錢好玩?

有咩伏野?

杜拜幾乎所有食物都係唔新鮮
7星級餐即劏海鮮宴運送烔到啲海鮮病哂
有啲失望

個個都話呢度伏,真係架?
咁係咪真係唔洗去?

我都係聽呀媽話個到出名先跟佢去,去到係好多遊客同野食,但來來去去都係個幾樣
最失敗係見到有間啲海膽同蠔好鬼大隻好吸引就急不及待去食 海膽成3000yen 兩隻蠔都2500
係好食但轉個頭行遠啲見到另一間最貴都係千幾yen有兩隻一樣大既蠔
其實我就唔太識分好唔好食,但我兩老都話西貢啲蠔仲好食
呢到純粹係覺得唔抵

最不值係啲壽司,望落好靚但唔新鮮,前幾日食另一間迴轉都好食過黑門

行哂成個市場,最開心係飲左門口杯士多啤梨奶 200yen一杯飲左2次 真係好好飲

可以入去行下既,都有啲大福同其他野食下同睇下,不過真係好逼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞