外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike
日本環球影城

咁好玩都話煲大,唔撚係化?

除左2個過山車之外 其他都一般般 買過一次fast past 真係覺得唔值

唔好咁貪心啦,去 旅行開心咪得囉,唔係下下都計值唔值的。
岩岩濟洲返香港 景靚 relax一流

我覺得好一般,你有無去三姓洞?除福館?垃圾到啦,不過最主要係d泡菜人,好無禮貌。
Bkk 恐龍世界 包你話正

會唔會好撚多支那人

會唔會好撚多支那人

多撚到好你唔唔信,我問路以為問當地人,點知連問兩個都是蝗,痴撚線。
屌你老母大爛臭化屄,奧斯威辛集中營「得個大字」都講得出?你知唔知嗰度三個營加埋死咗幾撚多人啊屌你老母 集中營呢樣嘢根本就唔應該出現,屌你班友又唔識啲歷史去到淨係打卡影相,屌

巴打唔好咁激動,集中營太注重個殺猶太人呢個概念,而唔係安妮之家果種意義

講到明集中營,集中屠殺猶太人,點樣太注重殺猶太人呢個概念?

唔識歷史果d就咪撚去啦,去到淨係識打卡又話悶,走馬看花式咁睇,去番你d日本韓國shopping啦
Krakow 奧斯威辛集中營

同感
有時間不如去德國既達豪集中營,更詳細、時間更自由

去到好似走馬看花咁,覺得好可惜,明明係一個慘劇發生既地方,但就變成旅遊景點打卡影相...

我都係咁話
一年前去過Dachau ,當時可能我第一次去集中營啦,嗰度真係震撼
今年去奧斯威辛,覺得得個大字,又冇咩展品睇

你唔識歷史或者純粹到此一遊就唔好人去你又去啦 得個大字無展品睇都夠膽死講出黎 下面張園入面至少有10個展館介紹番果段歷史,大量展品,睇到d鞋,頭髮,皮gip同埋燒屍爐真係幾震撼下
巴斯浴場

博物館島
Krakow 奧斯威辛集中營

同感
有時間不如去德國既達豪集中營,更詳細、時間更自由

去到好似走馬看花咁,覺得好可惜,明明係一個慘劇發生既地方,但就變成旅遊景點打卡影相...

我都係咁話
一年前去過Dachau ,當時可能我第一次去集中營啦,嗰度真係震撼
今年去奧斯威辛,覺得得個大字,又冇咩展品睇

你唔識歷史或者純粹到此一遊就唔好人去你又去啦 得個大字無展品睇都夠膽死講出黎 下面張園入面至少有10個展館介紹番果段歷史,大量展品,睇到d鞋,頭髮,皮gip同埋燒屍爐真係幾震撼下

Agger
早半個月去落毛毛雨
睇到個人好sad
特別係睇到佢地個人物品 頭髮個度
巴斯浴場

博物館島

飲銹水
巴斯浴場

博物館島

飲銹水

博物館島講到明係博物館
又幾煲大
Pamukkale=>大量中國人 而且啲水試世紀已經開始無乜
Mykonos=>靚係靚但本身成個地方好撚悶(除左Delos)

Pamukkale 堅失望
日本嘅話柳川無得輸,淨係遊船河同食鰻魚。另外再推吉野之里公園,作為場境公園唔錯,但史料真係好少。

至於 Stonehenge,個人認為去一次了解下影下相係Ok嘅,但無乜必要再去多次,除非報到啲冬至夏至團入去石陣入面。

Roman Baths 跟住個 audio guide 其實資料都算詳盡。但係又係無乜需要再去。
巨石陣無誤
最近既town 都要揸成粒鐘車去
去到兩百幾蚊一個人入場
但去到舊石度一分鐘就行完
巨石陣無誤
最近既town 都要揸成粒鐘車去
去到兩百幾蚊一個人入場
但去到舊石度一分鐘就行完

洗乜成粒鐘 我 Salisbury 搭巴士都係半粒鐘唔駛;巴士飛再貴包埋 Old Sarum 同大教堂:35磅。另外,你聽住佢個 audio guide 可能會燒耐啲時間嘅。
巨石陣天氣好時都幾靚嘅

日本環球影城

咁好玩都話煲大,唔撚係化?

除左2個過山車之外 其他都一般般 買過一次fast past 真係覺得唔值

唔好咁貪心啦,去 旅行開心咪得囉,唔係下下都計值唔值的。

大阪地區好多野玩 環影係真係唔抵去 可以取代
巨石陣天氣好時都幾靚嘅

真係唔識欣賞 會情願去國家公園個類
大阪城去嚟都哂氣

乜大阪真係咁差?咁點解年年都咁多港豬同蝗去?

重點係大阪城

當去博物館其實還可以

要有少許日本史認識同興趣先有共嗚
同埋有啲歷史文物好似杯碗碟卷軸書畫磚頭瓦片
無興趣o既隔住塊玻璃望一下都唔想睇

其實唔鍾意o既就唔好夾硬去
辛苦人又辛苦自己

可能因為我去左姬路城先再去大阪城 完全無左個種踩係木板上既感覺 人又多 個內籠又完全唔同曬 係多元化左 但變左似一個天守閣外型既現代博物館多過古城
Pamukkale=>大量中國人 而且啲水試世紀已經開始無乜
Mykonos=>靚係靚但本身成個地方好撚悶(除左Delos)

pamukkale...join錯左佢個tour
曬到癲左 差d死
利申唔係想睇佢頭段d歷史建築 淨係想去後段真係白色水池個part
巴斯浴場

博物館島

飲銹水

博物館島講到明係博物館
又幾煲大

博物館島好正喎邊到吹大咗
上面有人話大阪城係要有少許日本歷史知識
非常agger
但話唔識歷史先唔鐘意大阪城就痴撚鳩線

我對日本史有些少業餘愛好,除左模型完全唔覺得好睇
唔係話入面d野廢,而係真係識既人肯定睇過好撚多次
因為係for完全門外漢睇既入門資料黎

pamukkale...join錯左佢個tour
曬到癲左 差d死
利申唔係想睇佢頭段d歷史建築 淨係想去後段真係白色水池個part

座白山感覺唔係咁震撼嘅
但 ancient city 個邊真係好舒服可以行成日
比利時 尿尿小童
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞