外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike
其實我都覺得奇怪 大阪城啲櫓(角落頭城樓)、城門、塀(矮城牆)好多都冇重建到
照道理應該唔係好貴啫
巨石陣
一定最on9

上次去到 望住啲石心諗做乜鳩

英國?

香港啊on9

未去過唔撚得屌你老味。
屌 成班人離哂題
人地問煲大左嘅景點呀,唔係問你唔鍾意去邊到呀
又有人話韓國不了,又話D人食黎食去都係嗰D

澳門 觀音像

有煲過咩

呢d地方畀蝗去,wfc
巨石陣都叫做古代文明既
土耳其既Troy先係更on9, 去過你就明

巴打你一講起
專登係izmir搭車去
程車仲正過troy
我仲專登租左self-guild
唯一特別得話係achillies被人射中腳眼個位 (無記錯嘅話
Pamukkale=>大量中國人 而且啲水試世紀已經開始無乜
Mykonos=>靚係靚但本身成個地方好撚悶(除左Delos)

Pamukkale 堅失望

pamukkale...join錯左佢個tour
曬到癲左 差d死
利申唔係想睇佢頭段d歷史建築 淨係想去後段真係白色水池個part

座白山感覺唔係咁震撼嘅
但 ancient city 個邊真係好舒服可以行成日

白山太多人 可能因為我七月暑假去
但ancient city....真係曬到癲左 差d中暑 完全成程無野遮 係咪六七月先會咁曬。。。

個陣6月中去
45度
第一個入左白山
行上去睇埋博物館同水池就去餐廳坐3-4個鐘
係土耳其希臘曬開嘅我都覺得個日曬到痴孖根
本身想睇埋herapolis(因為個劇場可以上台)
但都因為無野摭曬得濟無去到

但pamukkale真心煲大曬
得好少水咋
本身都唔諗住去
但有同學去完話好正好正咁
點知......
巨石陣都叫做古代文明既
土耳其既Troy先係更on9, 去過你就明

巴打你一講起
專登係izmir搭車去
程車仲正過troy
我仲專登租左self-guide
唯一特別得話係achillies被人射中腳眼個位 (無記錯嘅話
Pamukkale=>大量中國人 而且啲水試世紀已經開始無乜
Mykonos=>靚係靚但本身成個地方好撚悶(除左Delos)

曬到癲左 差d死
利申唔係想睇佢頭段d歷史建築 淨係想去後段真係白色水池個part

座白山感覺唔係咁震撼嘅

但ancient city....真係曬到癲左 差d中暑 完全成程無野遮 係咪六七月先會咁曬。。。

個陣6月中去
45度
第一個入左白山

得好少水咋
本身都唔諗住去
點知......

三月頭去 天氣勁舒服

竟然無人覺得去睇蒙羅麗莎係大伏
去到一睇⋯⋯⋯⋯
下 咁q 細幅
去到睇人頭多過睇畫

曬到癲左 差d死

座白山感覺唔係咁震撼嘅

個陣6月中去
45度
第一個入左白山

得好少水咋
本身都唔諗住去
點知......

三月頭去 天氣勁舒服

好靚
Krakow 奧斯威辛集中營

同感
有時間不如去德國既達豪集中營,更詳細、時間更自由

去到好似走馬看花咁,覺得好可惜,明明係一個慘劇發生既地方,但就變成旅遊景點打卡影相...

我都係咁話
一年前去過Dachau ,當時可能我第一次去集中營啦,嗰度真係震撼
今年去奧斯威辛,覺得得個大字,又冇咩展品睇

你唔識歷史或者純粹到此一遊就唔好人去你又去啦 得個大字無展品睇都夠膽死講出黎 下面張園入面至少有10個展館介紹番果段歷史,大量展品,睇到d鞋,頭髮,皮gip同埋燒屍爐真係幾震撼下

反而Dachau仲詳細同多展品 巴打我建議你去睇下
可能我有比較啫
又或者我真係文科人都唔識歷史啦
但其他集中型規模都係仿Dachau
Krakow 奧斯威辛集中營

同感
有時間不如去德國既達豪集中營,更詳細、時間更自由

去到好似走馬看花咁,覺得好可惜,明明係一個慘劇發生既地方,但就變成旅遊景點打卡影相...

我都係咁話
一年前去過Dachau ,當時可能我第一次去集中營啦,嗰度真係震撼
今年去奧斯威辛,覺得得個大字,又冇咩展品睇

你唔識歷史或者純粹到此一遊就唔好人去你又去啦 得個大字無展品睇都夠膽死講出黎 下面張園入面至少有10個展館介紹番果段歷史,大量展品,睇到d鞋,頭髮,皮gip同埋燒屍爐真係幾震撼下

反而Dachau仲詳細同多展品 巴打我建議你去睇下
可能我有比較啫
又或者我真係文科人都唔識歷史啦
但其他集中規模都係仿Dachau

曬到癲左 差d死

座白山感覺唔係咁震撼嘅

個陣6月中去
45度
第一個入左白山

得好少水咋
本身都唔諗住去
點知......

三月頭去 天氣勁舒服

好靚

土耳其以弗所個 amphitheatre真係保存得好好,真係可以同Merida比。
屌你,咁都過100負皮
米蘭 真係得個大教堂 好彩淨係留一日
反而威尼斯係比想像中好 未去之前太多人話伏 真係行起上來係不錯的 同埋靠行路基本上都得除左去外島
金字塔入面
金紫荊廣場
俾大陸人煲大左既景點
米蘭 真係得個大教堂 好彩淨係留一日
反而威尼斯係比想像中好 未去之前太多人話伏 真係行起上來係不錯的 同埋靠行路基本上都得除左去外島

我前年去好好彩 撞正搞世博 多好多野睇
無去巨石陣=無去過英國
一定要去
日本d城 棟棟都一撚樣
日月潭

呢個我都覺中伏

上個月先去左 呢個真
有冇伏根本係心態問題
金字塔入面

但金字塔本身太屈機了。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞