外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike
德國啤酒節有冇巴打去過? 氣氛如何?

酒店貴到仆街 飛同埋住宿已經book爆曬
好撚多扒手同醉酒佬
羅馬鬥獸場
要俾錢入去,睇相好大,自己企到埋去就覺得細
入到去更加冇野睇
輕井澤 :可能我去個陣天氣唔好,又係平日去,人又少,好多景點個氣氛好空虛,唔係寧靜感而係空虛。個到好多啲景真係唔靚,超級非常普通。而且例如去雲場池,去個條路個天陰陰好黑好暗好靜

河口湖:可能個陣天氣差,所以無論去到邊個景點都睇唔到富士山

你不如話你上太平山嗰日打風香港個夜景不外如是
之後食米芝蓮餐廳因爲肚痛所以名過其實

天氣真係好影響個trip.
見到有人講斯洛文尼亞
Lake bled唔係話好差嘅
但係又唔算話好靚
又幾tourist

反而lake bohinj就真係好靚
好舒服
嗰個胡係朝頭早六七點嘅時候會有啲好低嘅雲
好靚

又可以踩單車圍住個湖踩
好靚

又可以行山
真係不得了

喺嗰度至少要預留兩個整日

嗰度係連本地人都會去渡假休息嘅地方

嘩,真係好靚,係度camping就正

去過 真係一流 有機會會隨去留耐d

我真係想係歐洲d湖畔或山區試下camping溶入大自然,一定好正
德國啤酒節有冇巴打去過? 氣氛如何?

香港果個就有

係Madrid 食海鮮
係market食tapas
西班牙唔係得Madrid.

我都有去巴塞好大個market 但真心唔覺得好好食
定係要去晒成個西班牙

個market畀遊客食,d海鮮ok架但太貴,西班牙每個自治區都有其特色食物,講真去哂就會知。

我去咁耐旅行真係未聽過要去晒成個國家先知個國家有咩特色食物

我去咁耐旅行,從來唔會只去過一兩個點就當去哂全國,食一兩間餐廳就當食哂全國食物。

例如有人話係Madrid 個market食左兩個Tapas就話西班牙d tapas好一般姐,我真係好笑左出㴝囉。

所以一定要去晒所有地方先可以批評 就好似睇波要睇晒英超德甲西甲意甲清楚晒每個人既能力值先可以講場波好唔好睇 咁巴打你應該環遊左世界

我都無食過一個地方的食物然後就批評全世界d食物都唔好食。唔似得你咁認為食過某個地方的食物就批評整個國家的食物一樣。
羅馬鬥獸場
要俾錢入去,睇相好大,自己企到埋去就覺得細
入到去更加冇野睇

出面靚好多,早幾年整左某忽修復板,遠睇好靚噃。
牛車水 辣殺過女人街
聖淘沙
淺草
薩爾茲堡 除咗莫札特間屋之外垃圾
打sound of music飛機打足幾廿年

Salzburg 真係...
牛車水 辣殺過女人街
聖淘沙
淺草

風景好靚喎 嘢食又平又好食
牛車水 辣殺過女人街
聖淘沙
淺草

Salzburg喺城堡嗰度睇日落都好靚

同埋嗰啲街都唔算好差啫

仲有sound of the music 嘅公園
一日喺嗰度差唔多

個market畀遊客食,d海鮮ok架但太貴,西班牙每個自治區都有其特色食物,講真去哂就會知。

我去咁耐旅行,從來唔會只去過一兩個點就當去哂全國,食一兩間餐廳就當食哂全國食物。

例如有人話係Madrid 個market食左兩個Tapas就話西班牙d tapas好一般姐,我真係好笑左出㴝囉。

所以一定要去晒所有地方先可以批評 就好似睇波要睇晒英超德甲西甲意甲清楚晒每個人既能力值先可以講場波好唔好睇 咁巴打你應該環遊左世界

我都無食過一個地方的食物然後就批評全世界d食物都唔好食。唔似得你咁認為食過某個地方的食物就批評整個國家的食物一樣。

從來都冇批評成個國家啲食物唔好食 一開始已經講緊得海鮮飯好食 仲有好一般係一般 係你要講香港啲劣食 以你標準你又講得劣食你係未食晒全香港18區既魚蛋啊
雙重標準

好靚,天氣好心情好,去到邊都咁好

從來都冇批評成個國家啲食物唔好食 一開始已經講緊得海鮮飯好食 仲有好一般係一般 係你要講香港啲劣食 以你標準你又講得劣食你係未食晒全香港18區既魚蛋啊
雙重標準

你又知我無食過18區d魚蛋?

又係

嗰陣時行威尼斯嘅時候好鬼熱
搞到唔係話好有心機

又係

嗰陣時行威尼斯嘅時候好鬼熱
搞到唔係話好有心機

好鬼熱同不停落雨,我就寧願熱
牛車水 辣殺過女人街
聖淘沙
淺草

淺草幾好喎
望晴空塔個景靚
又多傳統嘢食
新天餓堡

新天鵝堡+1
入去無野睇,離遠有條吊橋影相好睇少少

唔同意,我覺得幾正
見到有人講斯洛文尼亞
Lake bled唔係話好差嘅
但係又唔算話好靚
又幾tourist

反而lake bohinj就真係好靚
好舒服
嗰個胡係朝頭早六七點嘅時候會有啲好低嘅雲
好靚

又可以踩單車圍住個湖踩
好靚

又可以行山
真係不得了

喺嗰度至少要預留兩個整日

嗰度係連本地人都會去渡假休息嘅地方

嘩,真係好靚,係度camping就正

去過 真係一流 有機會會隨去留耐d

我真係想係歐洲d湖畔或山區試下camping溶入大自然,一定好正

Lake Bled真係垃圾,好普通一個湖,西貢萬宜水庫靚過佢啦分分鐘。
牛車水 辣殺過女人街
聖淘沙
淺草

薩爾斯堡唔錯吖,上上古堡睇睇莫札特故居再去去Sound of Music嗰度,個小鎮好peaceful,去完心曠神怡
認真,我覺得煲大左係港女最鍾意去嗰啲乜台灣日本韓國,根本冇特色可言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞