外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike

個陣exchange去copenhagen
十個去旅行叫我帶佢地搵呢隻野
十個見完隻野都屌晒老母
然後係香港見到任何旅行書講denmark都係呢隻野做封面

呢個真係煲大左嘅正宗範例
尼斯湖 The Lake District d湖靚到個到好多
羊角村好伏?仲諗住聽日去
今日去完風車村好靚

我今日都去完風車村
係咪兩個女仔去?

唔係呀 我自己去
不過沿路聽到好多廣東話
琴日毒撚想搵人幫手影相都唔敢問

Zaanse Schans 係好靚好舒服

根本好多都係

會唔會係香港太精彩

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

其實想問鬼佬到底黎香港睇乜。劏房呀?

香港大把好野,歷史/建築/文化/風景

歷史:係有。但書都有講
建築: 有唔少都拆左
文化: 無文化?
風景: 真係諗唔到

比wong kar wai昆黎香港
尼斯湖 The Lake District d湖靚到個到好多
今日去完風車村好靚

我今日都去完風車村
係咪兩個女仔去?

唔係呀 我自己去
不過沿路聽到好多廣東話

Share 多張

北海道有個爛鳩花田
睇google d 人吹到點點點 一去到個到原來比人拆左
呢個post真係反映到唔少香港人去旅行個種大爺式咀臉
大佬人地講明係呢d野,你自己唔鐘意就話人吹大左
如果佢話自己係千年古城,你去到發現原來係重建既博物館,咁屌鬼係正常
但依家佢寫到明係乜野,你又要去,又要屌,咁就你on9啦

十個見完隻野都屌晒老母

呢個真係煲大左嘅正宗範例

大家鬥 chok 角度

好多鬼佬覺得香港景點正

其實想問鬼佬到底黎香港睇乜。劏房呀?

香港大把好野,歷史/建築/文化/風景

歷史:係有。但書都有講
睇書點同你親身印證,去睇番呢d地方呀。睇書就ok既,咁世界上無一個地方值得睇歷史
建築: 有唔少都拆左
仲有好撚多未拆lor
文化: 無文化?
香港應該係唯一一個世界上你搵倒中西文化融合既地方,有大量英式建築同時有好多古廟,有茶樓同時有世界各地高質既餐廳⋯
風景: 真係諗唔到
香港另一樣好出名係由市區去郊區可以好快同好方便,大把行山路徑好靚,浪茄/龍脊

做咩香港人咁撚鐘意踩番香港

可能慣左係咁唔多覺呢D係好野黎

其實香港景點叫好好
1 珍寶海鮮舫 對外國人嚟講極新鮮
2 維港 數一數二夜景 係帆船睇係一種享受
3 山頂 都係睇維港 但另一種風味
4 唐樓 唔知點解外國人好鍾意
5 行山 地質嘢鬼佬啱
6 老蘭 唔解釋啦

有日本朋友來香港睇維港,佢話好震撼,好似入左電視入面咁(日本都有節目會播下香港夜景);珍寶佢地又覺得好有趣,仲有佢地好鍾意坐電車睇舖頭突出來果d牌,佢地話日本係嚴禁

雙層電車
成日見到㗎妹衝上上層車頭度selfie
Hallstatt
特突入去睇佢,不如搵多日留瑞士

Hallstatt好靚wor

咪就係,Hallstatt 景色一年四季分明,靚到癲
嫌睇景悶咪去個礦玩下囉

利申 Hallstatt 打手

十個見完隻野都屌晒老母

慘得過7年前去嗰陣條女俾人拐撚咗去上海世博?

坐10鳩幾個鐘飛機淨番個螢幕影撚住上海

即係點

笑撚左
Krakow 奧斯威辛集中營

算係幾多野睇同值得一去wo

btw比利時尿尿小孩同丹麥美人魚像

我都覺得集中營好值得睇 有歷史有反思
丹麥個美人魚係伏中之伏

丹麥美人魚絕對係最伏,冇之一

十個見完隻野都屌晒老母

慘得過7年前去嗰陣條女俾人拐撚咗去上海世博?

坐10鳩幾個鐘飛機淨番個螢幕影撚住上海

即係點

笑撚左

lm
今日去完風車村好靚

我今日都去完風車村
係咪兩個女仔去?

唔係呀 我自己去
不過沿路聽到好多廣東話

岩岩買梵高museum點知買左預售2點鐘
睇完無得去羊角村lu
聽朝就去比利時
搞到而家唔知睇完有咩好做
今日去完風車村好靚

我今日都去完風車村
係咪兩個女仔去?

唔係呀 我自己去
不過沿路聽到好多廣東話

岩岩買梵高museum點知買左預售2點鐘
睇完無得去羊角村lu
聽朝就去比利時
搞到而家唔知睇完有咩好做

羊角村唔係唔好但比較偏
要計“性價比”的話就唔太高了

喺巿內輕鬆下都唔錯丫
西湖一D都氣息
蘇州得假山假石個個園一9樣
故宮冇想像咁大,邊可能9999間房,御花園細過我樓下公園
日月潭,城門水塘都靚過佢
大阪城好伏
日本三大夜景,可能香港人見慣大蛇屙尿
沙巴得幾個島仔唔知做乜9
下龍灣。去完桂林唔使去下龍
黃金海岸。冇想像中咁黃金海岸

有馬山個夜景

大阪城都ok ge

大阪城我都覺ok

我當佢係博物館所以ok,講伏成個神戶加埋都伏過一個大阪城

大阪城唔掂在入面已經整過哂,有嘅!
如果有去姬路城一定會明顯覺得大阪城伏到pk

因為大阪城嘅天守係復興天守
上世紀三十年代重建嘅
之前嗰個好似幾百年前已經燒毀咗
冇記錯 應該就係德川家康打敗豐臣秀賴嗰一戰(唔肯定)

你想像中果種城堡應該係犬山城果類

大阪城好正喎,歷史味重,展品精緻,仲記得夏之陣戰役嘅模型。

其實,呢到好多景點對於香港人黎講真係冇吸引力,因為冇歷史文化修養

名古屋垃圾d定大阪城垃圾d

利申: 去過名古屋,大阪,姫路,熊本,松本,二條,伊賀上野,島原
京都都屌果條儍仔我都費事埋佢。

威尼斯都屌果班人咪比我睇死佢地一出火車站就上水上巴士去聖馬可廣場打咗個round就走。

利申,係果度玩咗三日,係横街窄巷穿梭遊走都唔知幾過癮

威尼斯比人煲大係d水
講緊d水又污糟又臭呀
懶醒咁睇死

你幾多年前去,舊年去完全無臭味

我同d fd 未天光就走左去影日出,無乜人嘅venice超正,過左10點就不了
香港
京都都屌果條儍仔我都費事埋佢。

威尼斯都屌果班人咪比我睇死佢地一出火車站就上水上巴士去聖馬可廣場打咗個round就走。

利申,係果度玩咗三日,係横街窄巷穿梭遊走都唔知幾過癮

威尼斯比人煲大係d水
講緊d水又污糟又臭呀
懶醒咁睇死

你幾多年前去,舊年去完全無臭味

我同d fd 未天光就走左去影日出,無乜人嘅venice超正,過左10點就不了

以前有cruise迫入㴝真係好撚多人,近年已經唔畀迫入㴝?應該無咁多人啦。
香港

Iceland個blue lagoon
交通又唔方便
香港

外國呀
拎本國例子做乜
香港

外國呀
拎本國例子做乜

香港是香港。
大阪清水寺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞